Utorok17. september 2024, meniny má Olympia, Melisa, zajtra Eugénia

Jaro Slávik po utajenej TRANSPLANTÁCII vlasov: Podstúpil ďalší zákrok... TOTO si dal spraviť!

Jaro Slávik Zobraziť galériu (4)
Jaro Slávik (Zdroj: Topky.sk/TH)

BRATISLAVA - Jaro Slávik má za sebou ďalší zákrok. Aby mal háro dokonalé, podstúpil TOTO!

Minulý rok v máji Jaro Slávik zatočil so svojimi riedkymi vlasmi. Využil totiž moderné vymoženosti a dopomohol si transplantáciou. Transplantácia vlasov je chirurgický zákrok, pri ktorom sa presúvajú vlasy z jednej časti tela (najčastejšie z oblasti, kde sú vlasy stále husté, napríklad zadná alebo bočná časť hlavy) na miesta, kde vlasy rednú alebo úplne chýbajú (najčastejšie na temene hlavy alebo na miesta s plešinami). Tento zákrok sa používa najmä na liečbu androgénnej alopécie (mužskej a ženskej plešatosti), ale môže byť tiež aplikovaný na obnovu chlpov v obočí, fúzoch alebo na iných miestach.

Transplantácia vlasov je obľúbená medzi ľuďmi, ktorí trpia stratou vlasov a hľadajú trvalé riešenie na obnovenie ich vzhľadu. No a zákrok sa vydaril a dnes sa pýši porotca talentovej šou hustým három. Vyzerá to však tak, že stále treba niečo dolaďovať. Jaro absolvoval ďalšie sedenie, na ktorom si nechal pichnúť exozómy. Exozómy sa v poslednej dobe stali predmetom výskumu v súvislosti s liečbou straty vlasov a podporou rastu vlasov. Tieto mikroskopické vezikuly, produkované bunkami, obsahujú rôzne bioaktívne molekuly, ako sú proteíny, rastové faktory, RNA a ďalšie látky, ktoré môžu stimulovať bunkovú regeneráciu a opravu tkanív.

Exozómová terapia sa stáva populárnou v oblasti regeneračnej medicíny a kozmetických zákrokov. Zvyčajne sa aplikuje injekčne do vlasovej pokožky podobne ako plazma bohatá na krvné doštičky (PRP), čo je iná populárna liečba vypadávania vlasov. Terapia exozómami je stále relatívne nová. Transplantáciu vlasov podstúpili aj iní známi Slováci. Napríklad politik Boris Kollár, stylista Milan Švingál, manžel Lucie Almaksus - Adnan či herec Lukáš Dóza. Obočie si dala zas transplantovať exmoderátorka Kristína Kormúthová. FOTO z Jarových zákrokov nájdete v galérii.

Viac o téme: Jaro SlávikTransplantáciaZákrok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu