Utorok17. september 2024, meniny má Olympia, Melisa, zajtra Eugénia

Veľké ZMENY v STVR: Končia moderátori O 5 minút 12... Odchod avizujú ďalší!

Marek Makara Zobraziť galériu (2)
Marek Makara (Zdroj: STVR)

BRATISLAVA - Slovenská televízia a rozhlas hlásia výrazné zmeny. Od septembra už na obrazovkách verejnoprávnej televízie neuvidíme moderátorov Mareka Makaru a Martu Jančkárovú. Tí končia ako moderátori relácie O 5 minút 12. Odchody však avizujú ďalší!

Informáciu priniesol portál Aktuality.sk, ktorým to potvrdili viaceré zdroje z prostredia televízie. „S vedením som sa dohodol, že O 5 minút 12 od septembra nebudem moderovať, bolo to na moju žiadosť s tým, že sa presuniem na kanál 24, kde budem moderovať spravodajský prúd,“ prezradil pre spomínaný portál Makara. 

Marek Makara
Zobraziť galériu (2)
Marek Makara  (Zdroj: STVR)

Koniec moderátorov pritom pred dvomi mesiacmi avizoval už poslanec SNS Roman Michelko. „V septembri a októbri už Jančkárovú a Makaru neuvidíte,“ povedal predseda parlamentného výboru pre kultúru a médiá a premiér Fico sa nechal počuť, že ani Jančkárová a ani Makara nie sú nenahraditeľní. 

„Teraz v tejto chvíli by to bolo odo mňa nekorektné komentovať,“ reagovala na správy o jej konci v relácii Jančkárová. Tá sa vraj plánuje ešte stretnúť so šéfkou spravodajstva Máriou Hlucháňovou. Aktuality tiež disponujú s informáciou, že z nového telerozhlasu plánujú odchod ďalšie tváre a redaktori. „Viacerí zvažujeme odchod, vrátane mňa, “ vyjadril sa jeden z nich. 

„Na dnešnom stretnutí zástupcu generálneho riaditeľa Slovenskej televízie a rozhlasu Igora Slaninu s pracovníkmi spravodajstva odzneli aj informácie k plánovaným zmenám v dramaturgii politických diskusných relácií. Na stretnutí bolo zdôraznené, že sú to interné informácie a proces ešte nie je uzatvorený. Môžeme potvrdiť, že Marek Makara by sa na základe vlastnej žiadosti chcel viac sústrediť na prácu na spravodajskom okruhu :24. Podrobnejšie informácie poskytneme médiám v krátkom čase,“ znie oficiálne stanovisko STVR

Viac o téme: O 5 minút 12Marta JančkárováMarek MakaraSTVR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu