Utorok17. september 2024, meniny má Olympia, Melisa, zajtra Eugénia

Šimkovičovej sa komplikuje situácia! Doménu stvr.sk jej vyfúkli pred nosom: Už vieme, čo na nej je

(Zdroj: Topky/Vlado Anjel, TASR/Michal Svítok)

BRATISLAVA - Novovzniknutá Slovenská televízia a rozhlas (STVR) sa od začiatku potýka so zásadným problémom v prípade rebrandingu. Niekto totiž Ministerstvo kultúry SR predbehol a kúpil doménu stvr.sk. Rezort si kvôli tomu najal právnikov, aby doménu získal. Medzitým sa zo stránky stal študentský blog o technológiách, čo pravdepodobne boj ministerstva o doménu skomplikuje.

archívne video

ROZHOVOR Ministerka Šimkovičová: Od exšéfa RTVS Machaja som žiadala externé zmluvy, doteraz ich nemám (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Pred týždňom sme vás informovali, že rezort kultúry si najal advokátsku kanceláriu, aby získal internetovú doménu stvr.sk. Keď sa vláda rozhodla zrušiť RTVS a premenovať ju na STVR, niekto rezort predbehol a doménu kúpil. V apríli ju presmeroval na petíciu Zastavme únos RTVS, ktorú podpísalo vyše 85-tisíc ľudí. Neskôr tam len svietil kontaktný e-mail admin@stvr.sk. To sa však už zmenilo. Zo stránky sa stal študentský blog. Stále však nie je známe, kto za tým stojí.

Ako sa píše na stránke, celý názov webu je SlovakTechVideolessReviews, skrátene stvr. "Táto stránka bude slúžiť ako môj malý osobný blog, kde budem pridávať recenzie na rôzny zaujímavý hardware a software, ktorý sa ku mne dostane. Nakoľko som však študent, a tech je pre mňa skôr len hobby, tak nečakajte najhorúcejšie (a často drahé) novinky, ale skôr praktické a viac budgetovo orientované produkty," približuje autor.

Stránka má zatiaľ jednoduchý vizuál, čo podľa slov admina reprezentuje jeho minimalistickú predstavu ideálnej webovej stránky - rýchla, nekomplikovaná a prehľadná. Dodáva, že ide o jeho prvý pokus s webdesignom. Kontaktný e-mail zostal admin@stvr.sk.

Viac o téme: Ministerstvo kultúryStvr.skŠtudentský blog
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu