Utorok17. september 2024, meniny má Olympia, Melisa, zajtra Eugénia

Veľkému kamarátstvu je KONIEC: Bruchala poslal Šimkovičovej DRSNÝ ODKAZ!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Ján Zemiar/Instagram PB)

BRATISLAVA - Ministerka kultúry Martina Šimkovičová (52) v posledných mesiacoch spravila niekoľko výrazných zmien. Z RTVS je STVR, výmena nastala aj na poste generálneho riaditeľa Slovenského národného divadla a Slovenskej národnej galérie. Aktuálne sa ministerke prihovoril jej bývalý kolega z televízie Markíza, Pavel Bruchala (46).

Galéria: Pavel Bruchala a Martina Šimkovičová

Pavel Bruchala a Martina Šimkovičová kedysi patrili medzi stabilné a populárne tváre televízie Markíza. Odvtedy sa však veľa zmenilo. Kým bývalý moderátor sa z verejného života vytratil a venuje sa vlastnému biznisu, jeho bývalá kolegyňa vstúpila do politiky. A stala sa z nej ministerka kultúry, ktorá svojimi rozhodnutiami vyvoláva veľa vášne.

Bývalý kolega sa preto rozhodol jej poslať veľmi otvorený odkaz. „Ale ja si myslím, že ty nemáš na to, aby si bola ministerkou kultúry. Sama si z ničoho nič sa ňou stala. To je úžasné inak na tom Slovensku, ako sa ľudia dostávajú k funkciám, o ktorých ani nesnívali,“ hovorí Bruchala vo videu, ktoré nahral na sociálnu sieť Instagram.

„Umenie alebo kultúra je o emóciách a ty šíriš len negatívne emócie. Irituješ, si cynická... To sú strašne negatívne, zlé emócie...“ vyjadril sa vyštudovaný herec, ktorý ak by bol na Slovensku, by sa podľa vlastných slov zúčastnil dnešného aj zajtrajšieho pochodu. 

Zľava Lukáš Machala a ministerka Martina Šimkovičová
Zobraziť galériu (2)
Zľava Lukáš Machala a ministerka Martina Šimkovičová  (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

„Už pred pár mesiacmi som podpísal iniciatívu za tvoje odvolanie, urobil som to aj minulý týždeň. Pretože si naozaj myslím, že by si nemala byť ministerkou kultúry,“ pokračoval Bruchala. „Maťa, prosím ťa, nenič kultúru... A ja si veľmi rád dám s tebou tú spomínanú kávu a takto v pokoji by som sa s tebou chcel porozprávať o tvojom videní sveta a možno nájdeme nejaký konsenzus. Tak asi tak, Maťka,“ dodal. Jeho vyjadrenie okamžite obletelo internet a mnohé verejne známe osobnosti mu zaň ďakovali. 

Viac o téme: Martina ŠimkovičováPavel Bruchala
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu