Utorok17. september 2024, meniny má Olympia, Melisa, zajtra Eugénia

Podľa Šimkovičovej sa exšéf SND Drlička údajne vyhráža zamestnancom: Divadlo tvrdenia ministerky odmieta

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Ministerka kultúry Martina Šimkovičová prostredníctvom príspevku na sociálnej sieti Telegram informovala, že sa k nej dostali informácie o tom, že odvolaný šéf SND Matej Drlička sa zamestnancom divadla údajne vyhráža, že ak nepodporia protest proti jej osobe, tak nedostanú výplaty. Slovenské národné divadlo v stanovisku odmietlo tieto obvinenia ako nepravdivé.

archívne video

Vyjadrenie ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej a Lukáša Machalu k aktuálnemu dianiu (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Šimkovičová sa prostredníctvom svojho príspevku vyjadrila, že zamestnanci Slovenského národného divadla dostanú svoje výplaty. Potvrdila, že je v aktívnej komunikácii s rôznymi súčasnými aj bývalými zamestnancami divadla, ktorí ju informujú o aktuálnom dianí. „Včera sme dostali informáciu, že Matej Drlička údajne presviedča zamestnancov, že sa do funkcie čoskoro vráti. Vraj budem na jeseň odvolaná a on bude späť. Týmto spôsobom sa asi snaží udržať si „poslušnosť“ voči svojej osobe,“ napísala ministerka.

„Dnes sa k nám dostala informácia, že pán Drlička údajne, za pomoci svojich spriaznených ľudí v divadle vo vedúcich pozíciách vyvíja nátlak na zamestnancov, aby sa zúčastnili protestu proti mne. Dokonca sme počuli, vraj sa zamestnancom vyhrážajú, že ak protest nepodporia, nedostanú výplaty. Takéto praktiky, ak k nim naozaj dochádza, sú hrubo za čiarou,“ uvádza ďalej Šimkovičová.

Podľa Šimkovičovej sa exšéf
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Telegram/Martina Šimkovičová - ministerka kultúry SR)

SND odmieta tieto obvinenia ako nepravdivé

Slovenské národné divadlo v reakcii na tieto vyjadrenia ministerky Šimkovičovej odmietlo jej obvinenia ako nepravdivé. SND uviedlo, že z iniciatívy vedúcich zamestnancov divadla kontaktoval 8. augusta vedenie ministerstva kultúry ekonomický riaditeľ Matej Bošňák, ktorý žiadal o usmernenie ohľadom výplat zamestnancov, nakoľko ich podľa interných smerníc musí podpísať štatutár. Ministerstvo reagovalo nasledujúci deň s tým, že výplaty podpíše ministerka Šimkovičová a tie budú vyplatené 12. augusta v riadnom termíne.

„Matej Drlička v súčasnosti nekomunikuje so zamestnancami SND, nakoľko mu po jeho odvolaní bola znefunkčnená mailová schránka,“ uvádza ďalej podľa Denníka N divadlo. „Podčiarkujeme, že tvrdenia pani ministerky sú úplne neopodstatnené,“ dodalo SND vo vyhlásení.

archívne video

Tlačová konferencia na pôde SNG k odvolaniu generálnej riaditeľky Alexandry Kusej (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Viac o téme: SNDMartina ŠimkovičováMatej Drlička
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu