Pondelok9. september 2024, meniny má Martina, zajtra Oleg

V OHNIVOM PEKLE sú aj slovenskí herci: VIDEO Všade cítiť štipľavý smrad... Hotel je bez elektriny!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: archív PB)

MAKARSKÁ RIVIÉRA - Obľúbenú destináciu Slovákov Tučepi na Makarskej riviére zachvátil v utorok v noci rozsiahly požiar. Oheň zasiahol aj národný park Biokovo. V zasiahnutej oblasti sa nachádza aj herecký pár Přemysl Boublík (42) a Karin Olasová (48) so synom Oliverkom (12). Vo vzduchu vraj cítiť štipľavý spálený smrad!

Požiar podľa serveru Slobodna Dalmacija vypukol v oblasti Gornji Tučepi. Situácia je vážna a obyvatelia Tučepi sú v pohotovosti, pripravení na možnú evakuáciu. Len kúsok od epicentra je na dovolenke aj slovenský herec Přemysl Boublík s partnerkou herečkou Karin Olasovou a ich spoločným synom Oliverkom. 

Priamo z hotela vidia na zasiahnutú oblasť. „Vo vzduchu cítiť štipľavý pach zhoreného lesa,“ opísal nám herec, ktorý mal s rodinkou v najbližších dňoch naplánovaný aj výlet na vyhliadku v národnom parku Biokovo. Už mali aj zakúpené lístky. Bohužiaľ, požiar sa rozmohol aj tam a park je uzavretý. Situácia však zasiahla aj samotný hotel, ten je aktuálne úplne bez elektriny. 

„Situácia je veľmi napätá. Oheň, ktorý podporuje bóra, sa šíri extrémne rýchlo do všetkých smerov. Na mieste zasahujú hasičské zbory od Splitu po Makarskú riviéru. Bojujú s nadľudským úsilím, aby zabránili šíreniu ohňa smerom k Tučepi,“ uviedol veliteľ hasičov Slavko Tucaković. Požiar sa údajne rozšíril od horiaceho automobilu. 

Požiar zachvátil Tučepi: V zasiahnutej oblasti sa nachádza aj herec Přemysl Boublík (Zdroj: archív PB)

Viac o téme: Přemysl BoublíkKarin Olasová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu