Pondelok8. júl 2024, meniny má Ivan, zajtra Lujza

Hanečka, ktorý obliekal Čaputovú: Tieto šaty OFRFLALA a kto všetky tie róby ZAPLATIL?!

Módny návrhár Boris Hanečka
Módny návrhár Boris Hanečka (Zdroj: psc)

BRATISLAVA - Meno módneho návrhára Borisa Hanečku netreba nikomu zvlášť predstavovať. Módny guru, ktorý bezpochyby patrí k jedným z najlepších slovenských dizajnérov a ktorý oblieka mnohé prominentné dámy, sa donedávna staral aj o šatník exprezidentky Zuzany Čaputovej.

Boris Hanečka bol autorom mnohých šiat exprezidentky Zuzany Čaputovej na tie najdôležitejšie udalosti, či už išlo o jej inauguráciu alebo návštevu pápeža. S príchodom nového prezidenta sa tak naskytá otázka, či bude obliekať aj Petra Pellegriniho. „Zaujímavé, neprišla ponuka, ale zase nemusím obliekať všetkých prezidentov, možno tá výnimočnosť bola v tom, že som mal tú česť a skúsenosť zažiť všetky tieto záležitosti“. Obliekať ženu, ktorá je pod neustálym drobnohľadom však nie je zďaleka jednoduché a potvrdzujú to aj slová slová známeho návrhára. „Je to oveľa náročnejšie podľa mňa obliecť ženu, aby nebola parádivá a všetky tie veci, kvôli ktorým sa do nej ľudia navážali a ktoré ani neboli pravda a obhájiť si to“, prekvapuje svojou úprimnosťou umelec. Naopak, muži to podľa neho majú v mnohom jednoduchšie. „Aj tam, samozrejme, môže byť veľa prešľapov a môže to byť aj nudné, ale mužovi sa to nevyčíta, lebo sa pohybuje v tmavomodrej, čiernej, šedej, málokedy v hnedej, skoro vôbec v zelenej, ale hráme sa tam na farbu kravaty... ale ženy v politike to majú oveľa ťažšie, aby to neprehnali“.


Hanečka sa staral o outfit pani prezidentky na tie najdôležitejšie, špeciálne príležitosti: „Ja som bol zavolaný na formálne oblečenie, ja som bol vyslovene na špecialitky ako bol Vatikán, nikdy nezabudnem na Macronove prvé prijatie v Paríži, to bola veľká skúška, ako sa hovorí, nosiť drevo do lesa, boli to nezabudnuteľné momenty“. Aj s našou hlavou štátu však zažil situácie, kedy sa úplne nezhodli. „Na tých vatikánskych šatách, keď som urobil pätnásť návrhov, tak zobrala návrh do ruky, veľmi jej na tom záležalo, aj sa jej veľmi páčil, ale vravela, určite by som to nedala, je pre mňa príliš romantizujúci“, hovorí s úsmevom návrhár, ktorého modely sa stali priam ikonickými. Ktoré si napokon vybrala, sa dozviete vo videu.

Od návrhu po realizáciu však viedla niekedy poriadne tŕnistá cesta: „Nebolo to dlhé skúšanie, my sme mali pätnásť ľudí, ktorí nám dýchali na krk a na skúšanie sme mali tak sedem minút, čo pre mňa hraničí s realitou, ale ten model sme vyskúšali a bolo vidieť, že to bol ON. Zuzana bola v tomto veľmi, veľmi strohá a jasná, vedela, čo chce a v tomto myslím, že sme trochu bojovali, ale len s tým, aby to prijala. Nechcela byť okázalá,“ odhaľuje zákulisie spolupráce Hanečka. Zuzana Čaputová sa počas svojho pôsobenia ako hlava štátu predviedla v mnohých krásnych modeloch od Hanečku, ktorý bol v tom čase jej dvorným návrhárom, tak sme boli zvedaví, či aj zostali v jej šatníku. Hanečka v rozhovore prezradil viac, dokonca aj to, ktoré zo šiat jej nedovolil nikdy viac obliecť na seba!

Hanečka, ktorý obliekal Čaputovú: Tieto šaty OFRFLALA a kto všetky tie róby ZAPLATIL?! (Zdroj: NL/TH)

Viac o téme: Boris HanečkaMódny návrhár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu