Nedeľa29. september 2024, meniny má Michal, Michael, Michaela, zajtra Jarolím

Hamás prevádzkoval v Hebrone továreň na výrobu bômb

(Zdroj: Jupiterimages)

HEBRON - Palestínska polícia našla v piatok v meste Hebron na Západnom brehu továreň na výrobu bômb prevádzkovanú militantným hnutím Hamás a zatkla pri tom 11 ľudí, informoval bezpečnostný predstaviteľ z konkurenčného hnutia Fatah.

"Včera (v piatok) našla palestínska polícia veľkú továreň na výrobu bômb v obytnej oblasti neďaleko mesta Manara," v centre Hebronu, uviedol nemenovaný policajt, ktorý si želal zostať v anonymite. "Zároveň (polícia) zaistila materiály na výrobu desiatok kíl výbušnín a zatkla 11 ľudí," dodal zdroj pre agentúru AFP. Hovorca izraelskej armády nechcel incident potvrdiť ani vyvrátiť a hovoril len o "izraelskej armádnej aktivite v Hebrone".

Hovorca hnutia Hamás Fawzi Barhum však niečo podobné rezolútne odmietol. "Je to absolútna lož," uviedol pre AFP. "Palestínske úrady a ich polícia nenašli nič podobného. Jednoducho len hľadajú zámienky na ospravedlnenie zatýkaní v našich teritóriách s cieľom oslabiť nás na Západnom brehu," dodal Barhum.

Palestínčania sa v júni 2007, kedy Hamás prevzal kontrolou nad Pásmom Gazy a vyhnal z neho jednotky Fatahu, rozdelili na dva tábory. Fatah pokračuje v spravovaní Izraelom okupovaného Západného brehu, zatiaľ čo Hamásu "patrí" Pásmo Gazy.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu