Sobota28. september 2024, meniny má Václav, zajtra Michal, Michael, Michaela

Janko Lehotský: Úsmev bola šťastná skladba

Janko Lehotský bol online na Bleskovkách. Zobraziť galériu (2)
Janko Lehotský bol online na Bleskovkách.

BRATISLAVA - Je dlhoročným lídrom skupiny Modus, v ktorej v čase najväčšej slávy účinkovali aj Meky Žbirka, Laco Lučenič či Marika Gombitová. V Moduse sa uplatnil aj ako spevák, jeho zastretý, mierne chrapľavý hlas je dodnes na slovenskej scéne osobitý - Janko Lehotský.



Janko Lehotský: Úsmev bola



O pesničke Úsmev:





Ich hit Úsmev je stále veľmi populárny a dá sa povedať, že už zľudovel. „Pesnička Úsmev vznikla na prelome rokov 1976 a 1977. V kapele sme mali okrem Mariky aj Mekyho Žbirku, ktorý potom už išiel na sólovú dráhu. Premýšľal som nad tým, aby si v Úsmeve mohol každý zaspievať. Podarilo sa nám ju skladbu dostať na festival, kde aj vyhrala,“ spomína si Janko Lehotský. Pomohla im aj k prvému albumu, ktorý vydali „po tých všetkých peripetiách a koncertoch.“ Lehotský hovorí, že to bola šťastná skladba. „Rudé právo v tom čase napísalo: 'Skupina se zmítala v kozmopolitných prvcích'. Pochopil som neskôr, že to bolo dobré,“ zasmial sa.


O Lacovi Lučeničovi a Žbirkovi a ich účinkovaniu v SuperStar:





Bývalí členovia Modusu Laco Lučenič a Meky Žbirka sa spolu stretli aj v SuperStar a to konkrétne v kole, v ktorom finalisti súťaže spievali Mekyho pesničky. „Bol to zaujímavý pohľad, lebo Laco je stabilný člen poroty, dokonca možno aj riaditeľom poroty. A vedľa sedel Meky, s ktorým bol spoločne v kapele Limit a aj v Moduse. Ale rady sú tam celkom zaujímavé. Myslím si, že sa do toho táto posádka dostala,“ konštatuje Lehotský.


O pôvodnej zostave Modusu:





V skupine Modus sa od jej začiatkov vyskytovalo množstvo známych umelcov. Preto zazneli prosby od fanúšikov, aby sa podarilo obnoviť pôvodnú zostavu, akú mala skupina v čase svojej najväčšej slávy. „Keď sme išli do New Yorku, tak sme chceli zostaviť Modus aj zo starých členov. Kapela mala vždy rôzne zostavy, ktoré boli úspešné. Postaviť Modus, ktorý bol aj na začiatku, sa mi nedarí, je ťažké sa dostať k Marike. Nedávno som bol s Mekym na jednom pódiu a určite by to bolo dobré aj s inými kolegami,“ priznáva. Dať dokopy celý Modus je Lehotského túžbou. Ako hovorí, vždy majú čo hrať. „Skladieb je okolo štyristo a zostavil som program, do ktorého viem ešte prihodiť zopár pesničiek.“


O svojom vzťahu ku korčuľovaniu:





Televízni diváci ho mohli vidieť aj ako krasokorčuliara v šou Hviezdy na ľade. Jeho vzťah k tomuto športu je veľmi dobrý. „Jedného dňa som s tým začal koketovať, aj keď som si neuvedomoval, aké je to ťažké, ale napriek tomu som to skúsil. Predtým som naposledy stál na ľade v siedmych rokoch, keď rok chodieval trénovať hokej za Slovan. Každým dňom ma to však zaujímalo čoraz viac. Krasokorčuľovanie som sledoval, dokonca Ondrej Nepela chodieval do baletnej školy, ktorú viedla moja mama,“ dodáva Lehotský.


Janko Lehotský pozdravil čitateľov Bleskoviek:


Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu