Pondelok30. september 2024, meniny má Jarolím, zajtra Arnold

Gladiator: Chceme pracovať najmä so slovenskými textami

Skupina Gladiator bola online na Bleskovkách. Zobraziť galériu (4)
Skupina Gladiator bola online na Bleskovkách.

BRATISLAVA - Históriu kapely Gladiator začali písať súrodenci Miko, Maroš a Dušan Hladký spolu s Georgiom Babulicom v roku 1989, s ktorou sa spočiatku žánrovo prikláňali k metalu. Všetci sú rodáci od Nitry, z obce Alekšince.



Gladiator: Chceme pracovať najmä



O zmene hudobného štýlu:





Medzi ich najväčšie vzory patrila aj skupina Metallica. „Boli sme mladí chalani, keď nás chytila vlna trash metalu,“ spomína Miko Hladký. Po prvých dvoch albumoch v rokoch 1991 a 1992 si podľa Georgia Babulica ľudia kapelu veľmi radi pripomínajú, najmä tí, ktorí mali radi tvrdší štýl hudby. „Je super, že aj teraz dokáže byť táto hudba pre ľudí aktuálna,“ hovorí Miko.


O slovenských textoch:





Po zmene hudobného štýlu a obmene v zložení kapely, prišli aj texty v slovenčine, ktorých sa držia dodnes. „Začali sme sa venovať Slovensku a Čechám, predtým sme viac hrávali v zahraničí,“ vysvetľuje Giorgio Babulic. V slovenských pesničkách sa podľa neho našli. „Na novom albume robil väčšinu textov Vlado Graus. A nás to baví, dúfam, že aj ľudí to baví.“ Miko si nemyslí, žeby sa ako kapela chceli vrátiť k anglickým textom. „Sme slovenská kapela, chceme hrať na Slovensku a ľuďom je slovenčina oveľa bližšia,“ hovorí Miko. Zároveň tým dávajú príležitosť dobrým textárom, ktorí sa takto môžu realizovať.


O pesničke Láska a “tajomnej” žene z videoklipu:





K najúspešnejším albumom skupiny patrí Babylon Hotel, z ktorého pochádza aj populárna skladba Láska. Vo videoklipe k pesničke vtedy výrazne zaujala atraktívna tmavovláska, na ktorú si spomenuli aj Miko s Georgiom. „Pamätám si nakrúcanie, ale konkrétny moment, kde sme sa stretli nie,“ snaží sa rozpamätať Georgio. Chalani s ňou udržiavali kontakt aj dlho po nakrúcaní, no potom sa akoby „stratili z dohľadu.“ Na to, že táto tajomná kráska predtým nemala skúsenosti s podobnou produkciou, si Miko Hladký spoluprácu s ňou pochvaľuje: „Klip sa mi aj s odstupom času veľmi páči.“ Po chvíli si spomenul aj na jej meno. „S Denisou si aj teraz občas napíšeme,“ uzatvára Miko.


O chystanom turné:





Na jar budúceho roku skupina chystá turné k novému albumu Ako predtým. Najprv však chcú dohrať starý program, z ktorého zostáva ešte pár koncertov. “Nový program chystáme odpáliť niekedy v marci alebo v apríli, až to všetko dobre dopadne. Možno aj spoločne s nejakou českou kapelou,” prezrádza Georgio Babulic.


Skupina Gladiator pozdravila čitateľov Bleskoviek:


Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu