Streda25. september 2024, meniny má Vladislav, zajtra Edita

Sarkozy sa rozvádza

Nicolas Sarkozy s manželkou Céciliou. Dnes už ich takto spolu nevídať.
Nicolas Sarkozy s manželkou Céciliou. Dnes už ich takto spolu nevídať. (Zdroj: SITA)

PARÍŽ - Francúzsky prezident Nicolas Sarkozy a jeho manželka Cécilia "sa rozviedli po vzájomnej dohode". Oznámil to dnes Sarkozyho úrad z Elyzejskom paláci a nadviazal tak na predchádzajúce vyhlásenie, že manželský pár sa rozchádza.

Sarkozyovci sa rozviedli po 11 rokoch manželstva a dlhých mesiacoch špekulácií o pevnosti ich vzťahu. Ide o historický precedens - o prvý rozvod francúzskeho prezidenta v dejinách. Pre Sarkozyho, ktorý pôsobí v úrade prezidenta iba krátko, to znamená tvrdý osobný úder.

V strohom, 15-slovnom vyhlásení Sarkozyho úrad dnes už skôr uviedol, že dvojica sa rozchádza po vzájomnej dohode a svoje rozhodnutie nebude ďalej komentovať. Sarkozyho hovorca uviedol, že rozchod znamená rozvod.

Päťdesiatdvaročný prezident a 49-ročná bývalá modelka sa zosobášili v roku 1996, obaja majú z predchádzajúceho manželstva po dve deti a spolu majú 10-ročného syna. Nakrátko sa rozišli už v roku 2005, keď obaja nadviazali nový vzťah a žili oddelene, avšak potom sa znova dali dohromady začiatkom minulého roka, čo médiá podrobne sledovali.

Politici, ktorých manželstvá sa rozpadli počas výkonu moci


PARÍŽ - Prinášame zoznam významných politikov, ktorí sa rozviedli počas výkonu vládnej funkcie.

Andreas and Margaret Papandreouovci - Grécko
Papandreou, ktorý slúžil na poste premiéra v rokoch 1981 až 1989 a potom opäť v rokoch 1993 až 1996, sa v júni 1989 rozviedol po 38 rokoch manželstva s Američankou Margaret. On mal vtedy 70 rokov, ona bola o päť rokov mladšia. Rok pred rozvodom sa zistilo, že premiér má ľúbostnú aférku s 35-ročnou bývalou letuškou Dimitrou známou ako 'Mimi'. Aférku odhalili v čase kampane pred voľbami v roku 1989, v ktorých Papandreouova strana prehrala.

Carlos Menem and Zulema Yomaová - Argentína
Osobný život Carlosa Menemu, ktorý bol v rokoch 1989 až 1999 argentínskym prezidentom, bol búrlivý. Pri jednej príležitosti nariadil polícii, aby vymkla jeho sýrsku manželku Zulemu pred prezidentským palácom. Manželský pár rozviedli v roku 1992 a ich dcéra Zulemita Menemová vykonávala oficiálne povinnosti prvej dámy, kým jej otec zastával prezidentský úrad.

Nelson and Winnie Mandelovci - Južná Afrika
Prvý juhoafrický prezident v čase po apartheide sa so svojou v poradí druhou manželkou Winnie rozviedol v roku 1996. Mandelovci boli zosobášení 38 rokov, z ktorých 27 strávil Nelson vo väzení. Manželia žili oddelene už od roku 1992. Mandela sa znovu oženil. Jeho treťou manželkou sa stala vdova po mozambickom prezidentovi Samorovi Machelovi.

Hugo Chávez and Maria Isabel Rodriguez - Venezuela
Ľavicový prezident Hugo Chávez sa v roku 2003 po druhýkrát rozviedol a zatiaľ sa neoženil. S druhou manželkou, novinárkou Mariou Isabel má dcéru. Maria Isabel sa tento rok vydala za svojho tenisového trénera.

Mirek and Pavla Topolánkovci - Česká republika
Český premiér Mirek Topolánek sa zatiaľ s manželkou Pavlou oficiálne nerozviedol. V súčasnosti žije so svojou priateľkou Luciou Talmanovou, ktorá mu nedávno porodila dieťa.

Sarkozy sa rozchádza s manželkou
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu