Piatok27. september 2024, meniny má Cyprián, Damián, zajtra Václav

Grantový program dm už šetrí financie v siedmich slovenských školách

PR článok
(Zdroj: dm drogerie markt)

Druhý ročník grantového programu Školy na zelenú pridal na zelenú mapu dm drogerie markt školské inštitúcie v Prešove, Dolnom Kubíne, Nižnej a Detve. Získali finančnú podporu vo výške 96 877 eur, ktorú premenili na udržateľné zdroje energie.

Starostlivosť o životné prostredie je pre dm kľúčovou hodnotou. Jednou z aktivít, ktorou spoločnosť povzbudzuje komunitu k uvedomelému správaniu sa je aj grantový program Školy na zelenú. dm vždy na začiatku roka prostredníctvom svojho Nadačného fondu vedeného v Nadácii Pontis zverejní grantovú výzvu pre školské inštitúcie, aby sa uchádzali o finančný príspevok na inštaláciu fotovoltických panelov a pridružené vzdelávanie žiakov. Najlepšie hodnotené žiadosti získajú finančnú podporu.

O vyzbieranie prostriedkov na túto podporu sa nepriamo starajú zákazníci dm počas pravidelnej dobročinnej kampane Giving Friday. Od roku 2018 sa koná vždy v posledný novembrový piatok a spočíva v darovaní časti denného obratu zo všetkých nákupov na dobrú vec. Podporila už občianske združenia, obce, mestá, organizácie aj marginalizované skupiny ľudí. V posledných dvoch rokoch jej výťažok putoval práve projektu Školy na zelenú.

V prvom ročníku sa dm Školami na zelenú stali zariadenia v Marhani, Lokci a Seredi. Získavanie energie fotovoltickými panelmi tak aktuálne umožňuje znížiť náklady na prevádzku spolu siedmim podporeným školám.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu