Mesiac lásky je tu, vychutnajte si ho naplno. Potešte vašich najmilovanejších a prekvapte ich lahodným dezertom plným ovocia a čokolády od známeho televízneho cukrára.
Aby ste si mohli zamaškrtiť aj v prípade, že sa s lepkom príliš nekamarátite, víťaz historicky prvej série známej televíznej šou o pečení, sympatický Miňo Macuľa, pre vás pri príležitosti Medzinárodného dňa celiakie pripravil sladký recept v originálnom podaní. Všetko potrebné, vrátane bezlepkového a bezlaktózového sortimentu značky K-free, nájdete vždy za výhodnú cenu vo vašom Kauflande.
Pečiem, pečieš, pečieme
Miňo si právom získal srdcia mnohých Slovákov. Aj dnes sa zvŕta v profesionálnej kuchyni, a najviac ho bavia práve dezerty. Nezľakne sa žiadnej výzvy, aj preto sa s veľkou chuťou pustil do prípravy bezgluténového čučoriedkovo-citrónového travel caku. Prajeme dobrú chuť!
Čučoriedkovo-citrónový travel cake podľa Miňa
Cesto:
- zmes citrónová na pečenie K-free
- 200 g masla
- 3 vajcia
- 25 g vody
- 60 g mrazených čučoriedok
- kôra z citróna
- škrob
Lemon curd:
- 50 g citrónovej šťavy
- 30 g kryštálového cukru
- 40 g žĺtok
- 100 g vajec
- 70 g masla
- kôra z jedného citróna
Ganache čučoriedková:
- 30 g smotany na šľahanie 33 %
- 20 g mrazených čučoriedok
- 100 g bielej čokolády
Citrónový krém:
- 100 g mascarpone
- 30 g práškového cukru
- 30 g citrónovej šťavy
- 50 g smotany na šľahanie
- čučoriedky
Postup:
Zmes na múčnik, maslo, vajcia, vodu a citrónovú kôru dáme do misy. Pomaly premiešame elektrickým šľahačom s metličkami, potom na najvyšších otáčkach asi 3 minúty. Pridáme mrazené čučoriedky obalené v škrobe alebo v práškovom cukre a premiešame. Takto pripravené cesto dáme do chlebovej formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme na 160°C asi 60 minút a necháme vychladnúť.
Pripravíme si lemon curd. Všetky suroviny okrem masla dáme do ohňovzdornej misy a dobre premiešame. Misu dáme nad paru a stále miešame, až kým zmes nezhustne. Odstavíme, precedíme cez sitko a necháme trochu vychladnúť za občasného miešania. Pridáme maslo a miešame až do rozpustenia. Takto pripravený lemon curd dáme do misy, ktorú zakryjeme fóliou a necháme stuhnúť v chladničke.
Prejdeme na ganache. Čučoriedky so smotanou privedieme do varu, odstavíme. Čučoriedky trocha potlačíme v smotane. Touto zmesou zalejeme nalámanú čokoládu a dôkladne premiešame do hladkej konzistencie. Môžeme premixovať aj ponorným mixérom. V ďalšej miske prešľaháme mascarpone s cukrom a citrónovou šťavou, pridáme smotanu a šľaháme do zhustnutia. Pozdĺž upečeného korpusu urobíme dieru, ktorú naplníme lemon curdom. Vrch travel caku polejeme čučoriedkovou ganache a necháme zatuhnúť v chladničke. Ozdobíme citrónovým krémom a čučoriedkami.
Máme pre vás dobrý tip
Produkty privátnej značky K-free neobsahujú lepok ani laktózu. Vďaka bohatej bezgluténovej ponuke pečiva, cestovín a lahodných zmesí na pečenie, ktoré v Kauflande rozhodne neprehliadnete, zvládnete aj náročnejší recept ľavou zadnou.
- reklamná správa -