8. júl je už tradične venovaný Svetovému dňu alergií. Vedeli ste, že až tretina Slovákov trpí nejakou ich formou? Zatiaľ čo kedysi nás trápili hlavne trávy a pele, dnes sa do popredia stále viac dostávajú alergie na potraviny. Viete, čo jesť v prípade, že máte citlivý žalúdok?
Pokiaľ aj vy patríte k tým, ktorí sa nekamarátia napríklad s lepkom, skúste sa porozhliadnuť po vhodných náhradách. Vyskúšajte náš tip na chutný obed úplne bez gluténu a doprajte si vaše obľúbené jedlo bez obáv! Inšpirovať sa môžete aj ďalšími overenými receptami.
Sympatická finalistka známej televíznej súťaže, Julka Ovšáková, si pre malých i veľkých „bezlepkáčov“ pripravila domácu pizzu v odľahčenej bezlepkovej verzii. Všetko potrebné na jej prípravu, vrátane kvalitných bezlepkových alternatív, nájdete pod jednou strechou Kauflande.
Aby sa vám recept vydaril, držte sa Julkiných overených rád: „Bezlepkové cesto na pizzu môže byť veľmi priľnavé, preto nezabudnite používať papier na pečenie,“ hovorí skúsená pekárka a dodáva: „Pri bezlepkovom pečení je potrebná presnosť. Používajte kuchynskú váhu, dodržujte dávkovanie a zapojte aj mixér, ktorý dokáže cesto dobre prevzdušniť a prepracovať. Hotové zmesi bezgluténových múk sú výborným pomocníkom, a to nielen pre začiatočníkov.“
Produkty privátnej značky K-free , ktoré nájdete exkluzívne práve v Kauflande, neobsahujú lepok ani laktózu. Vďaka bohatej bezgluténovej ponuke pečiva, cestovín a lahodných zmesí na pečenie, ktoré zaručene neprehliadnete vďaka ich oranžovému obalu, nákupy i varenie zvládnete ľavou zadnou. Bez ohľadu na to, či sa s lepkom kamarátite alebo nie!
Pizza s chorizom, mozzarelou a bazalkou podľa JULKY
Suroviny:
• zmes na pečenie bezlepkového pečiva K-free
• 280 ml teplej vody
• 1 vajce K-Z lásky k tradícii
• 25 g čerstvého droždia
• 20 ml olivového oleja K-Favourites
• nakrájané paradajky K-Bio
• chorizo saláma K-Favourites
• mozzarella
• soľ, korenie
• čerstvá bazalka
Postup:
Zmes na pečenie zmiešame s vodou, olejom a droždím. Necháme kysnúť v teple aspoň 30 minút. Zatiaľ si na panvicu dáme nakrájane paradajky, ktoré osolíme a okoreníme. Varíme, až kým sa z nich nevyparí voda a nezhustnú na omáčku. Vykysnuté cesto vyvaľkáme, potrieme paradajkovou omáčkou, poukladáme naň chorizo a vložíme do rúry. Pečieme pri 220 °C približne 7 minút. Na pizzu potom poukladáme pokrájanú mozzarellu a dopečieme do chrumkava. Po upečení pridáme navrch bazalku, pokrájame a môžeme ochutnávať.
- reklamná správa -