Patrícia Adamčíková je mama dvoch detí a obľúbená blogerka, ktorá už niekoľko rokov inšpiruje tisícky fanúšičiek na sociálnych sieťach. V knihe píše aj o tom, ako sa jej vďaka zdravému vareniu podarilo schudnúť 40 kíl. Nechajte sa inšpirovať touto jedinečnou dámou a vrhnite sa spolu s ňou do víru chutí jej zázračnej kuchyne.
Ak sa teda chcete zdravo variť, ale nemáte inšpiráciu, kniha Recepty mojej zdravej kuchyne je presne pre vás! Nájdete v nej až 300 receptov, z ktorých si určite vyberiete svoje obľúbené.
• V knihe nájdete tradičné jedlá slovenskej kuchyne pripravené zdravším spôsobom i netradičné recepty pre ľudí s chuťou objavovať.
• Jedlá zdravej kuchyne pripravené s dôrazom na chuť, rýchlosť a jednoduchosť, vhodné aj pre začiatočníkov.
• V receptoch je vyvážený podiel bielkovín, sacharidov a tukov.
• Vhodné pre ľudí s intoleranciami - recepty sú označené prehľadnými značkami (bez laktózy, bez cukru, bez lepku).
• Recepty vhodné pre ľudí, ktorí sa chcú zdravo stravovať, aktívnych športovcov, či pre tých, ktorí chcú zredukovať svoju hmotnosť bez diét a hladovania.
• 300 receptov, z ktorých si môžete sami zostaviť stravovací plán na celý deň.
• Tipy a rady, ako si v kuchyni uľahčiť prácu a ušetriť čas.
Prečítajte si úryvok z knihy Recepty mojej zdravej kuchyne:
Pri odpovedi na otázku „Ako som schudla?“ je potrebné povedať, ako som pribrala. Pomaly. Potichu. Každý vie, že čipsy a kola sú nezdravé, ale človek si to neuvedomí, až kým na to nedoplatí. Priberať som začala už na strednej škole – rožky s treskou na večeru, tavené syry, instantné polievky. Väčšinu dňa som sedela v škole alebo v internátnej izbe s knihami. Keď som sa snažila schudnúť, nikdy som nedržala diétu, snažila som sa cvičiť, čo prinieslo svoj úspech, ale keď som prestala, začala som znova priberať.
Na vysokej škole to nebolo o nič lepšie. Spoznala som svojho manžela a jeho návyky môj stav tiež zhoršili. Skoro každý večer sme si k filmu otvorili čipsy, či inú „pochúťku“, až som
v jedno ráno zistila, že si neviem zapnúť svoje nohavice veľkosti 46. Vtedy som ho poslala
kúpiť váhu, rozplakala sa a začala chudnúť.
O ulicu ďalej som si našla centrum, kde prebiehali trikrát do týždňa hodiny aerobiku.
Zmenšila som porcie, snažila sa vyberať zdravé potraviny, no strave som nevenovala veľkú pozornosť. Za štyri mesiace som schudla 20 kíl, potom som otehotnela a počas tehotenstva
som pribrala 15 kíl. Po návrate z pôrodnice mi ostali ešte štyri kila navyše. Keď som sa zotavila, pokračovala som na svojej ceste. Znovu som začala cvičiť, no cítila som, že to nejde
tak, ako by mohlo. Začala som sa viac zaujímať o zdravú výživu a pridala som ďalší šport
– silové cvičenie v posilňovni. Našla som si trénerku, ktorá mi rok pomáhala dostať sa do
formy. V spojení so zdravou stravou mi to prinieslo úžasné výsledky a ja som sa dostala na
svoju vysnívanú váhu. Vďaka cvičeniu som si vybudovala pevnejšie telo, ale vďaka svojmu
jedlu som zdravá a šťastná.
Recept z knihy Recepty mojej zdravej kuchyne:
Chrumkavá panvička so sladkými hranolčekmi a pažítkovým dipom
Chrumkavá panvička
• 2 ks kuracích pŕs
• 500 g brokolice
• 10 ml sójovej omáčky
• dve hrste šeri paradajok
• 1 cibuľa
• štipka soli a mletého čierneho korenia
• 2 PL olivového oleja
• 700 g sladkých zemiakov
• 1 ČL čili korenia
• štipka soli
• 1 ČL grilovacieho korenia (bez glutamanu)
• 1 PL olivového oleja
Pažítkový dip
• 150 g gréckeho jogurtu alebo kyslej smotany
• štipka soli
• 1 strúčik cesnaku
• hrsť nasekanej pažítky
Postup:
Najprv si pripravte hranolčeky zo sladkých zemiakov. Ošúpte ich a nakrájajte. V miske
zmiešajte olej, koreniny a soľ a premiešajte so zemiakmi. Tie potom uložte na papier na pečenie.
Pečte asi 30 minút pri teplote 180 °C.
Kým sa hranolčeky pečú, opražte na oleji nakrájanú cibuľku, pridajte nakrájané prsia, okoreňte, osoľte. Keď sa mäso zatiahne, pridajte nakrájanú brokolicu a sprudka ju opražte, pokvapkajte sójovou omáčkou a pridajte rozpolené paradajky.
Pažítkový dip pripravíte tak, že pažítku nakrájate nadrobno, premiešate s gréckym jogurtom,
soľou a mletým čiernym korením.
Jedlo podávajte tak, že naservírujete mäso so zeleninou, hranolčeky, šalát a dip, do ktorého si
môžete namáčať kúsky brokolice aj hranolčeky.
Porcie: 4
Čas prípravy: 50 minút
Stovky ďalších úžasných receptov nájdete v novinke Recepty mojej zdravej kuchyne.
- reklamná správa -