Herca Braňa Deáka nepoznajú len priaznivci divadla, ale aj fanúšikovia televíznych seriálov. Najmä vďaka nim sa stal z plachého mladíka súčasný sexsymbol a idol žien. Kto vlastne je Braňo Deák? Čo má rád? Čo ho teší? Odpovede prináša nová kniha Chute a vône života. Vďaka nej zavítate s umelcom aj do Talianska, Španielska či na chalupu. Braňo vám odhalí aj Tajomstvá žien.
V knihe Chute a vône života sa Braňo Deák ukazuje ako muž, ktorý má rád dobré jedlo a nerobí mu problém postaviť sa za sporák. Muž, ktorý sadne na motorku a na cestách-necestách objavuje svet. Muž, ktorý sa dobre cíti v spoločnosti ľudí, ale rád vychutnáva aj ticho na chalupe... Jednoducho, je to človek, ktorý miluje život.
Knihu receptov na obľúbené jedlá Braňa Deáka dopĺňa zaujímavé rozprávanie a množstvo krásnych fotografií. Zistite, ako chutí a vonia život populárnemu hercovi. Dozviete sa o langošoch od hasičov, babetovom gangu, pripravíte si bizónie hamburgery, či klokaní steak, nazriete k Deákovcom počas Vianoc. Pozriete sa aj to Talianska, Španielska či na chalupu a Braňo vám odhalí Tajomstvá žien. V knihe nájdete aj recept na Chlapské brownies, Bruschetty so špargľou a Jahodové tiramisu.
„Keď sa ma ľudia pýtajú, či sa považujem za gurmána, väčšinou neviem, čo mám na to odpovedať,“ rozpráva Braňo Deák v knihe Chute a vône života. „Toto slovo nemá pre mňa nijaký zvláštny význam, vlastne, aby som bol celkom úprimný, znie mi trochu naduto. Na mňa by sa skôr hodilo označenie pôžitkár. Je v tom oveľa menej škrobenosti a viac slobody.“
Taký gurmán si podľa Braňa nemôže len tak mírnix-dírnix skočiť na zmrzlinu do fastfoodu, kúpiť si čerstvú tresku s dvomi chrumkavými bielymi rožkami v tvare bumerangu, alebo si na raňajky urobiť praženicu zo šiestich vajec. „Vlastne si myslím, že už len pri čítaní tohto zoznamu by si gurmán musel prepudrovať nos,“ usmieva sa známy herec. „Pôžitkár si môže dovoliť pristupovať k jedlu bez predsudkov, ochutnávať ho v celej jeho mnohovrstvovej podobe a jeho jedinými hodnotiacimi kritériami sú vety: „Toto mi chutí. Toto mám rád.“
Vychutnajte si aj vy Chute a vône života známeho herca Braňa Deáka. Tu je jeden z jeho receptov – Fazuľkový šalát so slaninkou. Vystačí na 4 porcie, príprava vám zaberie 15 minút a varenie 10 minút.
Suroviny:
250 g uvarenej zelenej fazuľky
2 jablká
2 stonky zeleru
šťava z 1/2 citrónu
50 g lieskových orechov
1 PL oleja
8 plátkov anglickej slaniny
2 hrste rukoly
2 hrste poľného šalátu
Dresing:
4 PL olivového oleja
1 PL jablčného octu
1 ČL dijonskej horčice
soľ
mleté čierne korenie
Postup: V miske prešľaháme olej, ocot, horčicu, soľ a korenie a dressing odložíme nabok. Jablká ošúpeme, zeler očistíme a nakrájame na malé kúsky. Pokvapkáme citrónovou šťavou. Na panvici za stáleho miešania na oleji opečieme lieskovce, odstavíme a nahrubo nasekáme. Na tej istej panvici potom dochrunkava opečieme plátky slaniny. V mise zmiešame listové šaláty s fazuľkou, jablkami, zelerom a dressingom. Rozdelíme do tanierov a ozdobíme slaninou a orieškami.
Dobrú chuť!
Kniha Chute a vône života sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk>>