Piatok20. september 2024, meniny má Ľuboslav, Ľuboslava, zajtra Matúš

Maroš Krajňak - kniha Informácia: Tvoril ju ako škandalózny Berlusconi!

Maroš Krajňak napísal novú knihu s názvom Informácia. Zobraziť galériu (2)
Maroš Krajňak napísal novú knihu s názvom Informácia.

Maroš Krajňak je mimoriadne talentovaný prozaik. Už jeho prvotina Carpathia bola nominovaná na prestížnu cenu Anasoft litera 2012. A hneď o rok vybrala porota medzi najlepšie diela aj jeho druhú novelu Entropia. Teraz mu vyšla tretia knižka s názvom Informácia. Ako nám prezradil, pri jej tvorbe sa nechal inšpirovať talianskym expremiérom Silviom Berlusconim.

Príbeh knihy Informácia opäť vychádza z "rusínskej témy", rozbieha sa však viac do sveta. Z veľkej časti sa odohráva v Bratislave - na internáte, v nočných podnikoch aj vo fiktívnej konzultačnej firme. Nakrátko sa presunie aj do Nemecka alebo USA. No nechýba ani motív návratu do rodného kraja. Novelou Informácia sa akoby uzatvára spisovateľova prozaická trilógia "s rusínskou pečaťou".

V knihe je okrajovo spomenutý aj jeden z najznámejších potomkov rusínskych emigrantov Andy Warhol. Samotný príbeh však nie je vôbec "národnostný".  A prečo sa kniha volá Informácia? Autor hľadal niečo neutrálne. Samotná novela neponúka žiadne konkrétne odpovede ani vysvetlenia. Chcel, aby tak fungoval aj názov. Čitateľ si sám vyhodnotí zmysel textu, každý si zvolí vlastnú interpretáciu.

Maroš Krajňák tiež prezradil, kde čerpá energiu, keďže píše iba po nociach: "Mojím vzorom je v tomto taliansky expremiér Silvio Berlusconi. O ňom som niekde čítal, že dokáže výborne zrelaxovať krátkymi zdriemnutiami počas predlhého pracovného dňa (smiech). Vyskúšal som to, naozaj to u mňa funguje."

Viac sa o knihe Informácia dozviete na stránke iPark.sk, kde nájdete aj ďalšie autorove diela>>

Kompletný rozhovor nájdete tu>>

-Reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu