Nedeľa22. september 2024, meniny má Móric, zajtra Zdenka

ĽS-HZDS vyzvala ministra Palka, aby odstúpil

Minister vnútra Vladimír Palko.
Minister vnútra Vladimír Palko.

BRATISLAVA - ĽS-HZDS vyzýva ministra vnútra Vladimíra Palka, aby zvážil svoje ďalšie pôsobenie vo funkcii a odstúpil. Impulzom pre návrh bolo Palkovo konanie na poslednom brannobezpečnostnom výbore, kde odmietal poslancom vysvetliť okolnosti nákupu hasičských striekačiek, za ktoré Úrad pre verejné obstarávanie uložil rezortu 12-miliónovú pokutu.

"Verím tomu, že minister skutočne ako charakterný člen KDH a podpredseda tejto strany odstúpi po zvážení všetkých momentov," uviedol dnes pred novinármi poslanec hnutia Ján Kovarčík. V opačnom prípade je ĽS-HZDS pripravená iniciovať Palkovo odvolanie.

Palko poslancom na utorňajšom rokovaní výboru tvrdil, že na všetky otázky odpovedal už pred štvrťrokom a žiadne nové otázky zo strany zákonodarcov nepadli. "To, že ste odpovedali na všetko, môžete povedať novinárom na tlačovke, ale nie nám. Sme zástupcovia občanov. Veď to zaváňa korupciou," reagoval Kovarčík na výbore.

Jeho členovia sa zaujímali najmä na dôvody, prečo rezort viac ako 270 dní nekonal a včas nezrušil predchádzajúce výberové konanie. Odpovede sa nedočkali ani na približne desiatku ďalších otázok. Rezort vnútra kúpil požiarne autá za približne 250 miliónov korún od spoločnosti Stražan bez výberového konania.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu