Streda23. október 2024, meniny má Alojzia, zajtra Kvetoslava

Čistky v HZDS: Maxona asi vyhodia!

Miroslav Maxon si dovolil kritizovať HZDS a teraz ho chcú potrestať.
Miroslav Maxon si dovolil kritizovať HZDS a teraz ho chcú potrestať.

BRATISLAVA - Mečiarovo HZDS sa zrejme zbaví ďalšieho nepohodlného človeka. Nežiaducou osobou sa stal poslanec Miroslav Maxon. Ten sa totiž odvážil kritizovať voľby na sobotňajšom republikovom sneme. Piati delegáti zo snemu na čele s poslancom Karolom Džupom už navrhli Maxonovo potrestanie.

"Nemožno donekonečna tolerovať jeho mediálne úlety, ktorými poškodzuje ĽS-HZDS, zneisťuje členskú základňu a našich sympatizantov," povedal Džupa.

Podľa neho grémium môže navrhnúť republikovému predstavenstvu stranícky trest, ktorým môže byť pohovor, ale aj vylúčenie zo strany. Maxon už raz na pohovor na grémium pozvaný bol, a to spoločne s Jarjabkom. Jarjabek však na pohovor neprišiel a oznámil odchod zo strany.

"Už ma nič neprekvapí. Je to iniciatíva ľudí, ktorých elektorát je 20 až 30 voličov. Môj bol v každých voľbách niekoľko tisíc," uviedol Maxon. Ten po sneme ĽS-HZDS kritizoval spôsob voľby funkcionárov strany. "Hlasovať o dvoch podpredsedoch a ústrednom tajomníkovi v jednom hlasovaní považujem za absurdné. Považujem to za istý spôsob manipulácie," uviedol.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu