Streda23. október 2024, meniny má Alojzia, zajtra Kvetoslava

Fico má u Mečiara dvere zatvorené, kým sa neospravedlní

Robert Fico
Robert Fico

BRATISLAVA - Predseda strany Smer Robert Fico má pri rokovaniach o odvolaní predsedu vlády v ĽS-HZDS dvere zatvorené. Povedal to včera líder HZDS Vladimír Mečiar v diskusnej relácii Slovenskej televízie O päť minút dvanásť.

Medzi oboma lídrami sa počas diskusie, ktorej sa zúčastnili aj podpredseda vlády a SDKÚ Ivan Mikloš a podpredseda SMK Pál Csáky, strhla slovná prestrelka. Začala sa Mečiarovým tvrdením, že Ficovi ide v prípade odvolávania premiéra iba o mediálnu hru. Napriek údajnej dlhodobej nespokojnosti s premiérom posiela líder Smeru svojich ľudí na stretnutia s Dzurindom.

Mečiar vraj má potvrdené informácie, že istý trenčiansky poslanec, "nie lekár, ale ten druhý", z poverenia Fica rokoval s Mikulášom Dzurindom a ponúkol mu tretíkrát miesto predsedu vlády. Fico tieto vyhlásenia vyvrátil a povedal, že ide o klamstvo. Mečiar by si podľa neho mal uvedomiť, že nie on, ale predstavitelia koalície prítomní v diskusnej relácii sú ich spoloční nepriatelia, s ktorými treba bojovať.

Mečiar preto uviedol, že kým sa Fico neospravedlní, má pri ďalšej spolupráci dvere k HZDS zatvorené. V snahe dokázať, že ide o lož, Fico Mečiarovi prisľúbil, že ak sa informácia o spoločnom rokovaní trenčianskeho poslanca a Mikuláša Dzurindu ukáže ako pravdivá, je ochotný odstúpiť z postu predsedu Smeru.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu