Streda23. október 2024, meniny má Alojzia, zajtra Kvetoslava

O špinavých ponožkách sa v NR SR hovoriť nebude!

Vladimír Mečiar
Vladimír Mečiar

TRNAVA - Mečiarovo HZDS chce v NR SR otvoriť diskusiu o zneužití parlamentnej pôdy na bulvárne účely. Podľa hnutia došlo k dehonestácii tohto ústavného orgánu počas nakrúcania relácie TV Markíza Vilomeniny. HZDS sa nepáči, že pri výrobe programu sa hovorilo v priestoroch zákonodarného zboru o špinavých ponožkách, čím utrpela jeho dôstojnosť.

Hnutie sa touto problematikou zaoberalo počas víkendového zasadnutia svojho republikového predstavenstva (RP). Jeho členovia sa dohodli, že v parlamente budú na túto tému diskutovať s ďalšími partnermi. Podľa podpredsedu Ľuboša Lackoviča sa HZDS bude zaujímať aj o okolnosti nakrúcania relácie. Hlavnými aktérmi "dehonestujúcich" Vilomenín boli aj poslanci NR SR Zuzana Martináková a Robert Kaliňák, ktorého iniciatíva HZDS zaskočila. "Je vtipné, že práve HZDS chce rozprávať o dehonestácii NR SR. Stačí spomenúť kauzu starého uja ešte z čias pôsobenia Ivana Gašparoviča v HZDS," hovorí Kaliňák.

RP HZDS sa stihla zaoberať aj prípravou volieb do VUC. Hnutie zatiaľ vo všetkých krajoch rokuje o vytvorení koalícií so širokým spektrom politických strán s výnimkou SMK a KSS.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu