Sobota28. september 2024, meniny má Václav, zajtra Michal, Michael, Michaela

Všetky telá už identifikovali, 3 pacientky dnes prepustia

Havarovaný autobus so Slovákmi
Havarovaný autobus so Slovákmi

KOŠICE - Experti Kriminalisticko-expertízneho ústavu Policajného zboru v Košiciach ukončili dnes analýzu DNA vykonávanú za účelom stotožnenia osôb, ktoré zahynuli pri dopravnej nehode autobusu v Chorvátsku.

"Na základe porovnávacieho materiálu získaného od blízkych príbuzných obetí, bolo stotožnených všetkých 14 mŕtvych osôb a ich totožnosť bola jednoznačne preukázaná," informovala TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Demjanovičová.

Osobné veci cestujúcich z autobusu prevzal vo štvrtok 11. septembra tím vyšetrovateľov od policajného pridelenca v Chorvátsku.

"Polícia vyzve cestujúcich či ich pozostalých na prevzatie. Veci si môžu prevziať v stredu 17. septembra o 9.00 h na Úrade justičnej a kriminálnej polície KR PZ na Kuzmányho č. 8 v Košiciach," dodala hovorkyňa.

V priebehu dnešného dňa by mali lekári prepustiť do domáceho ošetrenia dve ženy hospitalizované na Klinike úrazovej chirurgie Fakultnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach v nedeľu v noci, a jednu zo štvorice tých, ktoré boli prijaté v utorok v noci. Informovala o tom hovorkyňa fakultnej nemocnice Jaroslava Oravcová. Podľa jej vyjadrenia by na tomto pracovisku mali dnes prijať ďalšiu z pacientok prevezených z Chorvátska.

Ide o ženu dosiaľ hospitalizovanú v Chorvátsku, ktorá utrpela devastačné poranenia dolných končatín. Pacientky hospitalizované vo fakultnej nemocnici po dopravnej nehode slovenského autobusu v Chorvátsku dnes ráno navštívil minister zdravotníctva Richard Raši.

Ako uviedla Oravcová, zaujímal sa o ich pocity, aktuálny zdravotný stav i liečbu. Potešila ho informácia, že sa zotavujú nielen fyzicky, ale aj psychicky sú na tom veľmi dobre až na jednu pacientku trpiacu depresiami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu