Streda23. október 2024, meniny má Alojzia, zajtra Kvetoslava

Potrebujú konflikt? Raši a Drucker údajne naleteli mediálnym hrám, uviedol Danko

Andrej Danko
Andrej Danko (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Minister investícií Richard Raši a minister školstva Tomáš Drucker (obaja Hlas-SD) naleteli mediálnym hrám tých, ktorí potrebujú iba konflikt. V súvislosti s pripravovanou úpravou štátnej hymny to na stredajšej tlačovej konferencii uviedol predseda SNS a podpredseda Národnej rady SR Andrej Danko. Poukázal pritom na to, že pôjde o nový aranžmán, hymna sa nahrá nanovo.

"Ja chápem, že spoločnosť zaujímajú mediálne témy, ktoré sa šíria oveľa hladšie a ja ich nazývam niektoré, že sú to mediálne hlúposti. A dnes ste mnohí v médiách šírili hlúposti okolo novej hymny SR, ale treba si informácie overiť," zdôraznil šéf národniarov.

VIDEO

Tlačová konferencia Andreja Danka: Vyjadrenie poslaneckého klubu SNS (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

Ohradil sa voči obvineniam z rodinkárstva medzi slovenským skladateľom, dirigentom a producentom Oskarom Rózsom a ministerkou kultúry Martinou Šimkovičovou (nominantka SNS). "Ak niekto má podozrenie na korupciu, informuje ministrov. Budeme zavádzať aj protikorupčné linky na našich ministerstvách a ohradzujem sa voči tomu, aby nás niekto obviňoval z rodinkárstva," doplnil. Ministerstvo kultúry SR pripravuje v spolupráci so Slovenskou filharmóniou úpravu štátnej hymny. Nový aranžmán dostane po 32 rokoch, pričom pôvodný text ani nápev sa nemenia. Má byť viac symfonický, monumentálny a nápaditý. Úlohy sa zhostil Rózsa.

Viac o téme: HryKonflikt Richard RašiSNSAndrej DankoTomáš Drucker
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu