Piatok18. október 2024, meniny má Lukáš, zajtra Kristián

Veľká akcia na hraniciach s Maďarskom: Polícia kontrolovala viac ako tisíc áut a osôb

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Počas štvrtkovej (17. 10.) bezpečnostnej akcie zameranej proti nelegálnej migrácii skontrolovala polícia na hraniciach s Maďarskom 1329 vozidiel a 1779 osôb. Kontrolu vykonávala na vstupe na územie Slovenska od Bratislavy po Štúrovo. Zadržaný bol jeden štátny príslušník tretej krajiny, ktorý mal uložený zákaz vstupu do krajín schengenského priestoru. Informovala Zuzana Hrabovská z odboru komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru.

"Cieľom kontrol bolo odhaľovanie štátnych príslušníkov tretích krajín, ktorí na územie členských štátov EÚ vstúpili a zdržiavajú sa tam neoprávnene," skonštatovala Hrabovská. Počas akcie kontrolovali policajti vytypované dopravné prostriedky, najmä dodávky a iné menšie nákladné vozidlá. V dôvodnom prípade aj ostatné vozidlá, v ktorých by mohli byť prepravovaní nelegálni migranti. Do akcie bolo priamo na kontrolných miestach nasadených 31 policajtov.

archívne video

EÚ teraz nemá odpoveď pre kamionistov blokujúcich ukrajinské hranice, hovorí Jozef Ráž (Zdroj: TASR/Jaromír Novak)

V tomto roku, do 13. októbra, v rámci sekundárnej nelegálnej migrácie (tranzitná pozemná migrácia na západobalkánskej trase), zadržali policajti 30 nelegálnych migrantov. Za rovnaké obdobie v roku 2023 to bolo 43.008 nelegálnych migrantov.

Viac o téme: HranicePolícia MaďarskoBratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu