Utorok15. október 2024, meniny má Terézia, Tereza, zajtra Vladimíra

V roku 2026 bude potrebný veľký objem peňazí na reformu z plánu obnovy, tvrdí Tomáš

Erik Tomáš
Erik Tomáš (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Napriek konsolidácii sa podarilo ochrániť všetky sociálne opatrenia s výnimkou modifikácie rodičovského dôchodku. Veľký objem peňazí v rámci štátneho rozpočtu bude v roku 2026 potrebný na reformu financovania sociálnych služieb. Uviedol to v utorok minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Erik Tomáš (Hlas-SD) pred rokovaním vlády.

"Za rezort môžem povedať, že máme o 250 miliónov eur navyše oproti predchádzajúcemu rozpočtu. Som veľmi rád, že v rámci tej sumy pôjdu financie na odkázaných ľudí či sociálne služby. Toto sa podarilo vybojovať. Skôr bude pre mňa zaujímavejší rozpočet na rok 2026, pretože nás tam čaká reforma financovania sociálnych služieb, ktorá si vyžaduje naozaj veľký objem peňazí," uviedol Tomáš.

aktuálne video

Napriek tvrdej konsolidácii sa podarilo ochrániť všetky sociálne opatrenia, tvrdí Erik Tomáš (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Rokovania k reforme, ktorá je naviazaná na plán obnovy a odolnosti, sa majú uskutočniť v budúcom roku. "Som spokojný aj preto, lebo napriek tvrdej konsolidácii sa podarilo ochrániť všetky sociálne opatrenia, ktoré sú v gescii MPSVR SR, s výnimkou modifikácie rodičovského dôchodku," uzavrel šéf rezortu sociálnych vecí.

Viac o téme: Sociálne službyErik TomášPlán obnovy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu