Pondelok14. október 2024, meniny má Boris, zajtra Terézia, Tereza

Podľa Kamenického by dohoda o financiách v zdravotníctve mohla byť do konca týždňa

Ladislav Kamenický
Ladislav Kamenický (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Dohoda o financiách v zdravotníctve by medzi ministrom zdravotníctva Kamilom Šaškom (Hlas-SD) a ministrom financií Ladislavom Kamenickým (Smer-SD) mohla vzniknúť do konca týždňa. Kamenický to vyhlásil na pondelkovej tlačovej besede po rokovaní tripartity.

"Stále máme otvorenú debatu s pánom ministrom Šaškom, dnes ráno sme sa na túto tému stretli. Nebudeme hovoriť zatiaľ o žiadnych výsledkoch, lebo zatiaľ žiadne nie sú, ale budeme sa ešte stretávať a tento týždeň by sme danú záležitosť chceli doriešiť," vyhlásil Kamenický a dodal, že o výsledku rokovaní budú ministri informovať.

Zdravotníci naprieč celým sektorom odmietajú navrhnuté konsolidačné opatrenia v sektore zdravotníctva, ktoré by sa dotkli zvyšovania platov personálu. Vyzvali prezidenta SR Petra Pellegriniho, aby ich v súčasnom znení nepodpísal. Hlava štátu po minulotýždňovom stretnutí so zástupcami zdravotníkov vyzvala vládu, aby sa ich požiadavkami zaoberala a hľadala kompromis. Deklarovala, že od rokovaní bude závisieť aj jej prípadný podpis legislatívy.

Viac o téme: ZdravotníctvoLadislav KamenickýFianancie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu