Nedeľa13. október 2024, meniny má Koloman, zajtra Boris

VÁŽNA situácia v nemocnici na západe Slovenska! Náhle tam museli zatvoriť lôžkovú časť detského oddelenia

Galantská nemocnica Zobraziť galériu (2)
Galantská nemocnica (Zdroj: TASR - Henrich Mišovič )

GALANTA - Galantská nemocnica rieši vážnu situáciu. Lôžkovú časť detského oddelenia museli náhle zavrieť a to kvôli výpadku zdravotných sestier.

archívne video

Vyjadrenie predstaviteľov zdravotníctva po stretnutí s prezidentom (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

V Galante sa prednedávnom zatvorila detská pohotovosť a rodičia aktuálne musia riešiť ďalší problém. Galantská nemocnica musela v sobotu zatvoriť detské oddelenia, vrátane príjmovej ambulancie. Informujú o tom tvnoviny.sk s tým, že dôvodom je náhly výpadok zdravotných sestier.

Ako pre nich uviedol hovorca nemocnice Tomáš Kráľ, väčšina z nich ma covid, kvôli čomu nedokázali vyskladať služby tak, aby bolo oddelenie schopné fungovať. Hospitalizovaných pacientov preto museli transportovať do okolitých nemocníc v Dunajskej Strede, v Trnave a v Bratislave.

Galantská nemocnica
Zobraziť galériu (2)
Galantská nemocnica  (Zdroj: TASR - Henrich Mišovič )

Oddelenie bude zatvorené až do 20. októbra. Ak počas týchto dní bude dieťa potrebovať neodkladnú zdravotnú starostlivosť, poskytnú ju práve v spomínaných mestách. "My sme zo Šale, budeme musieť chodiť do Trnavy. Čistá katastrofa to teraz bude," vyhlásil jeden z opýtaných rodičov. Druhý hovorí, že zamestnanci by mali byť zastupiteľní, no problémom je, že zdravotných sestier je málo. "Ale to je problém zdravotníctva všeobecne, bohužiaľ," povedal pre tvnoviny.sk ďalší.
 

Viac o téme: Detské oddelenieGalantská nemocnicaVýpadok zdravotných sestier
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu