Štvrtok10. október 2024, meniny má Slavomíra, zajtra Valentína

AKTUÁLNE Zverejnili šokujúce štatistiky! Masívny odchod policajtov potvrdený: Hororový počet odchodov

(Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Z Policajného zboru (PZ) odišlo od začiatku roka 2024 do konca septembra 1165 policajtov. Do služobného pomeru ich prijali 599. Vyplýva to z dát, ktoré TASR poskytlo Ministerstvo vnútra (MV) SR na základe infožiadosti.

Percentuálne najviac policajtov chýba na západe Slovenska. "Najvyššia percentuálna neobsadenosť tabuľkových miest je k 1. októbru 2024 v rámci Krajského riaditeľstva PZ v Trnave (19,48 percenta), v Trenčíne (17,97 percenta) a v Bratislave (17,95 percenta)," uviedol rezort. Z dát vyplýva aj to, že na začiatku októbra bolo z celkového počtu 22.601 tabuľkových miest policajtov neobsadených 3532. Od začiatku roka tento počet vzrástol o 575 neobsadených miest.

archívne video

Policajti sa zišli na protestnom zhromaždení za systémové riešenia (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Opozícia tvrdí, že tento spôsob stabilizácie nefunguje

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) sa snažil Policajný zbor stabilizovať zavedením motivačných príplatkov. Opozícia tvrdí, že tento spôsob stabilizácie nefunguje. Minister zároveň deklaroval, že na stabilizácii situácie pracuje a s policajtmi komunikuje. Verí, že nie všetci policajti, ktorí požiadali o odchod do civilu, zo zboru aj odídu.

Viac o téme: PolicajtiPolícia Štatystiky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu