Sobota5. október 2024, meniny má Viera, zajtra Natália

AKTUÁLNE Muž brutálny útok medveďa na Liptove neprežil

Ilustračné foto AKTUALIZOVANÉ
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LIPTOVSKÁ KOKAVA - Polícia aktuálne mieri k mužovi, ktorého napadol v Liptovskej Kokave, v Hybe medveď. Muž podľa aktuálnych informácií brutálny útok neprežil.

Medveď mal podľa informácií Plus jeden deň napadnúť muža na Liptove, konkrétne v Liptovskej Kokave, v Hybe. Muž mal údajne zbierať huby, keď na neho z ničoho nič zaútočil medveď.

archívne video

Medveď v obci Horná Mičiná (Zdroj: Facebook/Obec Horná Mičiná)

Informáciu o útoku potvrdila aj žilinská policajná hovorkyňa Zuzana Ševčíková. "Dnes v doobedných hodinách došlo v lesnom poraste v ťažko dostupnom teréne k.ú. obce Hybe, okr. Liptovský Mikuláš k napadnutiu muža medveďom hnedým. 63-ročný muž bol spolu s ďalšou osobou na zbere húb, pričom na neho šelma zaútočila. Na miesto bola okamžite vyslaná policajná hliadka a bol vyrozumený zásahový tím medveďa hnedého," poznamenala na sociálnej sieti. Na miesto nešťastia bol vyslaný aj vrtuľník z Popradu a Zásahový tím pre medveďa hnedého. Muž mal utrpieť ťažké zranenie hlavy a bol v bezvedomí.

Podľa aktuálnych informácií Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Slovenskej republiky muž brutálny útok neprežil. "Operátor tiesňovej linky 155 vyslal záchranársky vrtuľník k mužovi, ktorý mal byť v lese napadnutý medveďom. Muž žiaľ napriek snahe záchranárov zraneniam podľahol," poznamenali na sociálnej sieti.

Viac o téme: Medveďútok LiptovLiptovská Kokava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu