Utorok1. október 2024, meniny má Arnold, zajtra Levoslav

Mesto na Orave varuje pred medveďom! V tejto lokalite sa nachádza opakovane

(Zdroj: FB/Ján Prílepok - primátor mesta Dolný Kubín )

DOLNÝ KUBÍN - Začiatkom minulého mesiaca upozorňoval primátor Dolného Kubína, že sa v mestskej časti Kňažia pohybuje medveď. Zdá sa, že v tejto lokalite s ním majú problém opakovane. Tentokrát pred ním varuje predseda výboru Kňažia.

Primátor mesta Dolný Kubín začiatkom minulého mesiaca zdieľal na sociálnej sieti video medveďa, ktorý sa prechádzal po ceste medzi mestskými časťami Kňažia a Mokraď. "Pozor medzi Kňažou a Mokraďou. V blízkosti sa nachádza vlaková aj autobusová zastávka, preto sú na mieste hliadky mestskej a štátnej polície a dohliadajú na pracovníkov okolitých fabrík odchádzajúcich z poobednej zmeny," poznamenal na sociálnej sieti.

Zdá sa však, že nešlo o ojedinelý prípad. Predseda výboru Kňažia Ján Briestenský totiž na sociálnej sieti upozornil, že sa má medveď po mestskej časti Dolného Kubína Kňažia pohybovať opakovane. "Bol zaznamenaný ďalší prípad prítomnosti medveďa za posledným domom pri otočke MHD na hornom konci Kňažej. Na tomto mieste bola jeho prítomnosť evidovaná viackrát, na jar bol na tomto mieste rovnako zaznamenaný medveď vodičom autobusu," poznamenal Briestenský na sociálnej sieti.

Situácia je preto podľa neho vážna a medveď sa tam môže vyskytnúť opäť. "Z toho dôvodu je predpoklad, že sa tam jedinec/prípadne rôzne jedince, zdržujú častejšie. Výbor dnes zabezpečí vyhlásenie udalosti v rozhlase a poslanci neodkladne informovali Mestský úrad a Mestskú políciu, a vyžiadali si ďalšie inštrukcie," dodal.

Viac o téme: VarovanieMedveďOravaDolný KubínKňažia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu