Streda2. október 2024, meniny má Levoslav, zajtra Stela

Masívny odchod policajtov! Ďalšie žiadosti čakajú: Šutaj Eštok verí, že si to rozmyslia

Matúš Šutaj Eštok
Matúš Šutaj Eštok (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - O požiadavkách, ktoré vychádzajú zo strany samotných policajtov, vedie Ministerstvo vnútra (MV) SR aktívnu komunikáciu. Pred rokovaním vlády v súvislosti s hrozbou odchodu veľkého množstva policajtov to zvýraznil minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD). Zároveň verí, že nový platný zákon o stabilizačných podmienkach v polícii prispeje k tomu, že nie všetky podané výpovede budú i reálne uplatnené.

"Tie čísla k odchodom máme, do dnešného dňa to bolo nejakých 1000 policajtov, ďalších zhruba do 1000 žiadostí o odchod je podaných. Veríme, že nie všetky budú uplatnené a že budú stiahnuté aj vďaka tomu, že od októbra platí nový zákon o stabilizačných podmienkach," uviedol.

archívne video

Protest policajtov pred rezortom vnútra a rozhovor s ministrom Šutajom Eštokom (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Uistil, že s policajtmi vedenie rezortu i Policajného zboru aktívne komunikuje o požiadavkách i podnetoch. "Netýkajú sa len platových náležitostí. Niektoré veci už boli vyriešené, iné sú v riešení," povedal minister. Chystá sa komunikovať s policajtmi v regiónoch. "Tak, ako som sa stretol s policajtmi z bratislavského regiónu, chystám sa komunikovať aj s ich kolegami z iných regiónov," povedal. Upozornil, že napráva fakt z minulých vlád, "keď sa na komunikáciu o požiadavkách policajtov kašľalo".

Zároveň zdôraznil, že k personálnej stabilizácii je potrebné zjednodušiť náborový proces. "Máme 4000 žiadostí a častokrát prepadávajú na elementárnych veciach, ako sú napríklad okuliare. Potrebujeme zmeniť veci, zdynamizovať tento proces, riešime to," vyhlásil.

Vyjadril sa aj k policajným raziám v bratislavských kluboch. Upozornil, že okrem daňových pochybení, ktoré zistili príslušníci Finančnej správy sa riešili aj drogy. "Potvrdili sa podozrenia, že tam dochádzalo k predaju drog, našlo sa veľké množstvo pervitínu, marihuany a kokaínu," vysvetľoval i zásah "kukláčov". V nadväznosti na príslušné zistenia prišlo podľa ministra k posilneniu protidrogovej jednotky. "Budeme veľmi tvrdo postupovať v boji proti drogám, na školách i v kluboch," deklaroval.

Viac o téme: PolicajtiVýpovedeMatúš Šutaj Eštok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu