Utorok1. október 2024, meniny má Arnold, zajtra Levoslav

Šimkovičová po 7 týždňoch odvolala Bittnera z čela SNG: ZVRAT! Bude novým šéfom Slovenského národného múzea

Anton Bittner, v pozadí ministerka Martina Šimkovičová Aktualizované
Anton Bittner, v pozadí ministerka Martina Šimkovičová (Zdroj: TASR - Dano Veselský)

BRATISLAVA - Do Slovenskej národnej galérie (SNG) prišiel ako nominant ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej, napriek tomu tam nevydržal ani dva mesiace. Ministerka odvolala Antona Bittnera z funkcie šéfa SNG. Dôvod je však iný, aký si mnohí mohli myslieť. Bittner sa totiž stane novým dočasne povereným riaditeľom Slovenského národného múzea.

archívne video

Aktuálna situácia v súvislosti so Slovenskou národnou galériou (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Dočasne poverený šéf Slovenskej národnej galérie Anton Bittner už nie je šéfom Slovenskej národnej galérie. Informuje o tom portál Aktuality.sk s tým, že na pozícii vydržal sedem týždňov. Informáciu mu potvrdili zdroje z gálerie.

Bittner do SNG prišiel ako nominant ministerky kultúry po tom, čo v auguste odvolala z jej vedenia Alexandru Kusú. Pri jeho zvolení ministerstvo argumentovalo, že Bittner do SNG prichádza s viac než tridsaťročnými skúsenosťami s riadením a transformáciou organizácií. Považovalo ho za uznávaného krízového manažéra a odborníka na stabilizáciu organizácií a ich rozvoj. 

Podľa informácií Denníka N sa Bittner stane novým dočasne povereným riaditeľom Slovenského národného múzea. Denníku to potvrdili zdroje z múzea. Ministerka v pondelok odvolala z funkcie generálneho riaditeľa Slovenského národného múzea (SNM) Branislava Panisa. "Ministerka sa pre jeho odvolanie rozhodla v zmysle svojich kompetencií, z dôvodov viacerých manažérskych zlyhaní, ktoré sú všeobecne známe," uviedla hovorkyňa rezortu Petra Bačinská.

Viac o téme: Martina ŠimkovičováSlovenská národná galériaMinisterstvo kultúryAnton Bittner
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu