Streda25. september 2024, meniny má Vladislav, zajtra Edita

Vláda prerokuje úhradu výdavkov na sanáciu pohrôm i kandidátov na sudcu Európskeho súdu pre ľudské práva

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Na úhradu výdavkov súvisiacich s riešením mimoriadnych situácií vo viacerých okresoch by mala vláda vyčleniť vyše 110-tisíc eur. Peniaze poslúžia na refundáciu nákladov, ktoré vznikli v prvej polovici roka v dôsledku zosuvu pôdy, veternej smršte, požiarov, ale aj výskytu medveďa v obývaných územiach. Poskytnutie príspevku bude v stredu schvaľovať vláda.

Kabinet bude na svojej 51. schôdzi schvaľovať aj poskytnutie zdrojov z plánu obnovy a odolnosti formou priamych výziev samosprávam, ktoré prostriedky použijú na zriadenie Centier zdieľaných služieb, posilňujúcich administratívne kapacity a efektivitu výkonu služieb verejnej správy v regiónoch.

archívne video

Vláda bude ústretová voči samosprávam pri riešení finančných odškodnení po záplavách (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Súdna rada SR predloží na rokovanie vlády návrh troch kandidátov na sudcu Európskeho súdu pre ľudské práva, Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR zasa návrhy rámcových dohôd Európskej únie, ku ktorým sa Slovensko vyjadruje ako členská krajina.

V programe je tiež návrh zrušenia niektorých vládnych uznesení z minulosti, týkajúcich sa tvorby a napĺňania koncepcie športu, ale aj zákonov v gescii Ministerstva kultúry SR. Podľa jedného z návrhov by sa mal napríklad posunúť termín na predloženie novely zákona o ochrane pamiatkového fondu. Vláda prerokuje aj správu, bilancujúcu výsledky štátnej politiky zameranej na Slovákov žijúcich v zahraničí v roku 2023, rovnako i návrhy priorít tohto programu na rok 2025.

Viac o téme: PovodneVládaVýdavkyKandidátiSudca Európskeho súdu pre ľudské práva
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu