Nedeľa27. október 2024, meniny má Sabína, zajtra Dobromila

NEUVERITEĽNÉ riešenie: Doktor použil počas operácie VRECKOVÝ nožík! Pár minút predtým ním krájal ovocie

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRIGHTON – Krízové situácie si vyžadujú krízové riešenia. Nie vždy by sme s touto teóriou mali súhlasiť. Najmä pokiaľ ide o sterilné prostredie, medzi ktoré rozhodne patrí aj operačná sála. Istý doktor však na to nebral zrejme ohľad. Keď rýchlo potreboval rezať, použil alternatívu, z ktorej ostatní len neveriacky krúti hlavami.

Kráľovská nemocnica "Royal Sussex Hospital" v anglickom Brightone zažila neuveriteľný jav, keď jeden z jej zamestnancov hrubo porušil pravidlá v sterilnej miestnosti. Navyše sa to odohralo priamo počas náročnej operácie jedného z pacientov.

Ako píše Daily Star, nemenovaný chirurg bol práve na sále a mal vykonať rez cez pacientovu hruď. Chýbala mu však najdôležitejšia vec. V miestnosti nebol ani jeden sterilný skalpel. 

Tri dôvody pochybenia 

Skúsený doktor však nezačal panikáriť a s chladnou hlavou siahol po svojom vlastnom vreckovom nožíku, ktorým si počas obeda krájal ovocie. "Je to priam neuveriteľné. Prekvapuje ma to aj desí zároveň. Vreckový nožík nebol sterilný. Tento predmet nie je schválený na použitie počas operácie a za tretie, celý zákrok sa mal ihneď prerušiť, pokiaľ na mieste nebola celá, sterilne upravená, chirurgická súprava," uviedol profesor Graeme Poston, bývalý konzultant pochybného chirurga.   

NEUVERITEĽNÉ riešenie: Doktor použil
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Najpodstatnejšia informácia pre rodinu, blízkych a nemocnicu po operačnom zákroku bola, že pacient napokon prežil. Dôverné dokumenty však poukazujú na to, že aj spolupracovníci chirurga boli šokovaní jeho veľmi prekvapivým a nerozumným konaním.

"Chirurg sa rozhodol použiť vreckový nožík, pretože išlo o núdzovú situáciu. Išlo však o konanie mimo bežných postupov, pričom k nemu nemuselo vôbec dôjsť," vyhlásila nemocnica.

Strašné odhalenie 

Pri neskoršom vyšetrovaní sa zistilo, že pacient mal z pekla šťastie. Ten istý chirurg totiž pred dvomi mesiacmi vykonal menej závažné operácie, no všetci traja pacienti po zákroku čoskoro zomreli, informuje BBC. Výsledok vyšetrovania určil ako príčinu smrti "neadekvátnu starostlivosť" vo všetkých troch prípadoch. 

NEUVERITEĽNÉ riešenie: Doktor použil
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

V nemocnici sa má údajne vyšetrovať viac ako 100 prípadov lekárskej nedbanlivosti. Podľa sa muselo unáhlene prijať viac zamestnancov, aby nemocnica zvláda nápor väčšieho množstva vážnych incidentov. Polícia informuje, že "pre veľký počet incidentov, nie je schopná konať súčasne vo viacerých prípadoch". 

Vyjadrenie nemocnice 

Riaditeľ komplexu doktor George Findlay sa k situácii vyjadril, že prebehlo už viacero vyšetrení, pričom vždy, keď to bolo potrebné, nemocnica podnikla kroky k náprave. Nezávislá, profesionálna a charitatívna organizácia v oblasti chirurgickej starostlivosti "Royal College of Surgeons", ktorá pôsobí na území Anglicka a Walesu, sa ešte začiatkom tohto roka vyjadrila, že chirurgické oddelenie v spomínanej nemocnici funguje v strachu, pričom šikana a obťažovanie tam patria na denný poriadok.  

Viac o téme: ZdravotníctvoZákrokVeľká BritániaBrightonOperáciaSterliné prostredieVreckový nôžChirigia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu