Piatok20. september 2024, meniny má Ľuboslav, Ľuboslava, zajtra Matúš

V Mestských lesoch postihli povodne najviac najmä Partizánsku lúku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Mestské lesy v Bratislave)

BRATISLAVA - V Mestských lesoch v Bratislave postihli nedávne povodne najviac Partizánsku lúku a asfaltovú lesnú cestu v Kačínskej doline. Poškodené boli aj niektoré mosty, nespevnené cesty či chodníky. Množstvo stromov spadlo, bolo podmočených alebo naklonených. Informuje o tom mestská organizácia na sociálnej sieti s tým, že vysoká voda na Vydrici a jej prítokoch viditeľne opadla. Od soboty (21. 9.) bude opäť sprístupnená Partizánska lúka.

"Pády stromov už dozneli, riziko je však ešte stále vyššie ako za bežných okolností. Preto odporúčame zvýšiť obozretnosť a prípadne aj zvážiť návštevu lesoparku," konštatujú Mestské lesy.

archívne video

Povodeň nepoškodila žiadne umelecké dielo v Slovenskej národnej galérii (Zdroj: TASR/Daniel Veselský)

Počas tohto týždňa spriechodňovali prioritne asfaltové cesty, kontrolovaný bol stav stromov v rekreačných areáloch a vykonané boli nevyhnutné výruby a orezy. Podmyté časti asfaltových ciest sú spevňované hrubým kamenivom. Od budúceho týždňa by mali spriechodňovať aj hustú sieť turistických a cyklistických trás.

Od soboty bude Partizánska lúka opäť prístupná pre verejnosť. "Spadnuté a rizikové stromy sme odstránili, vyčistili sme detské ihriská a altánky. Dočisťovanie a opravy však budú prebiehať dlhšiu dobu," približuje mestská organizácia. Otvorený bude aj bufet a stánky s občerstvením. Rekreačné areály Kamzík a Horáreň Krasňany neboli podľa Mestských lesov povodňami výraznejšie dotknuté. Dokončené je však asfaltovanie úseku Horáreň Krasňany - Spariská.

Nepriechodná trasa

Úplne nepriechodná je ale dočasná lávka pre peších a cyklistov v Druhom kameňolome (ponad Vydricu), ktorá bola pri povodni zničená. Zo Železnej studničky sa na Biely kríž dostanú návštevníci iba obchádzkou cez Kačín. Výrazne poškodený bol aj most na Železnej studničke pri odbočke na Kačín, priechodný je iba pre peších a cyklistov. Autobusy na Kačín nebudú premávať až do odvolania.

Viac o téme: PovodeňŠkodyPráceBratislavaMestské lesyPartizánska lúka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu