Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Správa NAPANT-u podáva pre požiar v Národnej prírodnej rezervácii Salatín podnet na enviropolíciu

Enviropolícia
Enviropolícia (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

LUDROVÁ - Správa Národného parku Nízke Tatry (NAPANT) podáva v súvislosti s požiarom v Národnej prírodnej rezervácii (NPR) Salatín podnet na enviropolíciu. V lokalite našli aktívne ohnisko s obhoreným drevom. Škodu na biotopoch vyčíslili na 800-tisíc eur. Správa NAPANT-u to v pondelok oznámila na sociálnej sieti.

Požiar v rezervácii Salatín od Ludrovskej doliny zaznamenali v piatok (6. 9.) v poobedných hodinách. "V lokalite sa našlo aktívne ohnisko s obhoreným drevom, čo je pravdepodobná príčina požiaru v NPR," zdôvodnili zo správy národného parku. Dodali, že horeli štyri hektáre pôdneho krytu. Počas víkendu sa na likvidácii udalosti podieľali desiatky profesionálnych a dobrovoľných hasičov, zapojili aj vrtuľníky.

archívne video

Na Slovensku bude prebiehať medzinárodné cvičenie Triglav zamerané na boj proti chemickým, biologickým, rádioaktívnym a jadrovým hrozbám (CBRN) na slovensko-ukrajinskej hranici (Zdroj: TASR/Daniel Stehlík)

Správa NAPANT-u v pondelok zároveň požiadala verejnosť, aby dodržiavala návštevný poriadok národného parku. Takisto, aby návštevníci nechodili mimo vyznačených turistických trás.

Viac o téme: NAPANTSalatínEnviropolíciaNárodná prírodná rezervácia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu