Sobota28. september 2024, meniny má Václav, zajtra Michal, Michael, Michaela

Spravodlivosť pre malého Sebinka (†3): Súd uznal sestry a lekárky z nitrianskej nemocnice za VINNÉ!

(Zdroj: Facebook/Spravodlivosť pre Sebinka.Justice for Sebinko.)

NITRA - Malého Sebastiánka (†3) hospitalizovali v nitrianskej nemocnici v januári 2017. Sebinko, ako ho jeho rodina volala, mal podozrenie na cukrovku. Po necelom dni hospitalizácie, však chlapček v nemocnici zomrel. Krajský súd v stredu v Nitre potvrdil rozhodnutie okresného súdu, podľa ktorého sú za smrť trojročného chlapca vinné dve lekárky a dve zdravotné sestry.

Sebastián zomrel bez toho, aby si to personál nitrianskej nemocnice všimol. Na zástavu srdca a dýchania prišli až po hodine, keď mu vymieňali infúziu. Podľa mamy Sebastiánka sestry vypli alarmy. Prístroje neboli poškodené ani podľa technika. 

Na pojednávanie, ktoré sa konalo v stredu, prišla len jedna z lekárok. Druhá a tiež dve zdravotné sestry požiadali o konanie v ich neprítomnosti. Zdravotníčky od začiatku tvrdia, že chybu neurobili. "Žiaden výsledok pre mňa nebude dostatočný. Jediným mojim prianím je, aby náš Sebinko žil," uviedla Sebastiánova mama pre televíziu JOJ. Rodičia si na počesť syna zmenili aj priezvisko a volajú sa Sebinkovci. „Bolo veľmi ťažké počúvať, ako sa o neho starali a ako ho monitorovali,“ povedala stará mama Sebastiána. "Sme radi, že na Slovensku nejaká spravodlivosť existuje," dodala Sebastiánova mama. 

Krajský súd lekárkam a sestrám potvrdil dvojročný trest s podmienečným odkladom a trest zákazu vykonávať lekárske povolanie na dobu päť rokov. Od 4. septembra tak už nemôžu pracovať ako lekárky a sestry. „Očakávali sme oslobodzujúci rozsudok vzhľadom na závery znaleckého posudku profesora Šagáta, ktoré vyzneli v prospech mojej klientky,“ uviedol právny zástupca lekárky Ivan Kochanský.

Viac o téme: NitraNemocnicaSebastiánSebinko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu