Nedeľa15. september 2024, meniny má Jolana, zajtra Ľudmila

MIMORIADNE Bombový poplach na letiskách: Obe letiská sú už opäť v plnej prevádzke, hrozba sa nepotvrdila

Zobraziť galériu (11)
(Zdroj: Topky)

POPRAD/KOŠICE – Letiská v Košiciach a v Poprade boli v nedeľu ráno pre údajnú bombovú hrozbu evakuované. V týchto chvíľach prebieha pyrotechnická prehliadka letísk.

12:30 Letisko Poprad-Tatry po evakuácii a bezpečnostnej prehliadke z nedele dopoludnia obnovilo plnú prevádzku s tým, že bombová hrozba sa nepotvrdila. Letisko o tom informovalo na sociálnej sieti.
Obnovenie prevádzky už hlásilo aj košické letisko, ktoré taktiež evakuovali a uzavreli. Polícia predtým prijala oznámenie, že na jednom zo slovenských letísk je údajne bomba.
"Letisko sa vracia do plnej prevádzky. Ďakujeme všetkým zasahujúcim zložkám za rýchlu reakciu a dôkladnú kontrolu. A cestujúcim za trpezlivosť," oznámilo popradské letisko.
Bezpečnostná kontrola sa po evakuácii cestujúcich týkala terminálov, ako aj administratívnych priestorov. Letisko z týchto dôvodov informovalo o meškaní pravidelnej linky z Popradu do Londýna s príletom o 9.45 h a odletom o 10.25 h. Po obnovení prevádzky oznámilo pripravenosť personálu vybaviť let v zrýchlenom režime.
"Páchatelia falošných bombových hrozieb si neuvedomujú, čo všetko im môže hroziť. Aj keď svoje konanie môžu považovať za žart, následky tejto trestnej činnosti určite oľutujú," upozornilo ďalej letisko Poprad-Tatry.

12:00 Polícia predtým prijala oznámenie, že na jednom zo slovenských letísk je údajne bomba. TASR to potvrdila košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. "Aj na košickom letisku boli preto okamžite vykonané bezpečnostné opatrenia, z letiskovej haly bolo evakuovaných približne 100 ľudí a začali sa pyrotechnické prehliadky aj v spolupráci so psovodom so služobným psom špeciálne vycvičeným na vyhľadanie výbušnín," uviedla. Bombová hrozba sa nepotvrdila.
Polícia podľa hovorkyne prekontrolovala aj letiskovú plochu s budovou pri obci Bidovce v okrese Košice-okolie, odkiaľ štartujú malé vyhliadkové lety.

11:00 Pre nahlásenú údajnú bombovú hrozbu evakuovali a uzavreli v nedeľu aj letisko v Poprade. Bezpečnostné opatrenia realizovali taktiež na bratislavskom letisku.

10:40 Pyrotechnické kontroly skončili s negatívnym výsledkom. Košické letisko je opäť v plnej prevádzke. Bombovú hrozbu vylúčili a plánovaný let do Londýna o 9:55 má meškanie.

 

‼️ LETISKO JE OPÄŤ V PLNEJ PREVÁDZKE ‼️ Po evakuácii budovy terminálu letiska Košice bola vykonaná pyrotechnická...

Posted by Košice International Airport - Letisko Košice - KSC on Sunday, September 1, 2024

 

Dve slovenské letiská museli evakuovať, situácia na tom bratislavskom je pokojná, k evakuácii zatiaľ nepristúpili (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

 

‼️ MIMORIADNA SPRÁVA ‼️ Po nahlásení bombovej hrozby bola evakuovaná budova terminálu Letiska Košice. V týchto...

Posted by Košice International Airport - Letisko Košice - KSC on Saturday, August 31, 2024
 

❌✈️ Letisko je aktuálne uzavreté ❌✈️ Vážení cestujúci, na letiskách v SR bola nahlásená bomba, preto je aktuálne...

Posted by Poprad-Tatry International Airport on Saturday, August 31, 2024

O nahlásení bombovej hrozby informovalo Letisko Košice, ale aj Letisko Poprad. Najbližší odlet z Košíc do Londýna je z tohto dôvodu omeškaný. Rovnakú situáciu hlásia aj z letiska Poprad-Tatry, kde prebieha kontrola terminálov ako aj administratívnych priestorov. Hoci letisko v Poprade informuje o nahlásení bomby na všetkých letiskách v SR, situácia na tom bratislavskom nenaznačuje mimoriadnu situáciu a nepristúpili ani k evakuácii.

Napriek tomu, že letisko v Poprade informovalo o nahlásení bomby na všetkých slovenských letiskách, situácia na tom bratislavskom je pokojná
Zobraziť galériu (11)
Napriek tomu, že letisko v Poprade informovalo o nahlásení bomby na všetkých slovenských letiskách, situácia na tom bratislavskom je pokojná  (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Let WUK1YU smerujúci z Londýna do Popradu nemohol pristáť a krúžil nad letiskom. 

Let smerujúci z Londýna na letisko Poprad nemohol pristáť
Zobraziť galériu (11)
Let smerujúci z Londýna na letisko Poprad nemohol pristáť  (Zdroj: flightradar24)
 

Prípad naďalej sledujeme.

Viac o téme: EvakuáciaSlovenské letiskáNahlásenie bomby
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu