Utorok17. september 2024, meniny má Olympia, Melisa, zajtra Eugénia

Prokurátor podal obžalobu na ruského podnikateľa Sergeja S., ktorý chcel od štátu vylákať 75 miliónov eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

TRENČÍN - Prokurátor Krajskej prokuratúry Trenčín podal obžalobu na Špecializovaný trestný súd v Pezinku na ruského podnikateľa Sergeja S. pre zločin podvodu v štádiu pokusu. Od štátu chcel podľa prokuratúry vylákať viac ako 75 miliónov eur. Vyplýva to z informácií, ktoré poskytol hovorca Krajskej prokuratúry Trenčín Marián Sipavý.

"S. S. prostredníctvom spriaznených osôb konajúcich v mene obchodnej spoločnosti vykonal celý rad úkonov s cieľom vylákať finančné prostriedky vo výške viac ako 75 miliónov eur prostredníctvom žaloby proti Slovenskej republike," uviedol hovorca.

archívne video

Pri zaradení prokurátorov ÚŠP na útvary GP som splnil zákonnú povinnosť, tvrdí Žilinka (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

Ako dodal, obžalovaný mal zabezpečiť vyhotovenie antedatovaných zmlúv s ruskou obchodnou spoločnosťou, ktoré boli spolu s ďalšími antedatovanými dokumentmi podkladom pre vypracovanie znaleckého posudku k údajnému ušlému zisku spoločnosti.

Sergeja S. už v minulosti právoplatne odsúdili za podplácanie a neoprávnené vyplatenie nadmerného odpočtu DPH. V marci 2023 dostal okrem peňažného trestu aj súhrnný nepodmienečný trest odňatia slobody v trvaní siedmich rokov.

Viac o téme: PodvodPokusProkurátorObžalobaTrenčín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu