Streda11. september 2024, meniny má Bystrík, zajtra Mária, Mia

Žilinka prezradil podrobnosti z vyšetrovania atentátu na premiéra: Medzinárodná spolupráca so Švédskom, USA a Českom

(Zdroj: Profimedia.sk/RTV Prievidza, Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Generálny prokurátor Slovenskej republiky Maroš Žilinka vo svojom vyhlásení na sociálnej sieti uistil verejnosť, že orgány činné v trestnom konaní (OČTK) robia všetko potrebné pre dôkladné, objektívne a včasné objasnenie atentátu na predsedu vlády SR, Roberta Fica.

Žilinka zdôraznil, že vzhľadom na neverejný charakter prípravného konania, ktoré zahŕňa obzvlášť závažný zločin teroristického útoku, by poskytovanie čiastkových alebo selektívnych informácií bolo nevhodné a mohlo by byť škodlivé pre celý proces vyšetrovania. Dĺžka konania je ovplyvnená potrebou dôkladného vyšetrenia a medzinárodnej justičnej spolupráce so Spojenými štátmi americkými, Švédskom a Českou republikou.

„Napriek intenzívnej komunikácii boli zo strany cudzích justičných orgánov poskytnuté len čiastkové výsledky právnych pomocí (s výnimkou Českej republiky, ktorej justičné orgány vybavili žiadosti o právnu pomoc v celom rozsahu), navyše od justičných orgánov USA boli poskytnuté, pokiaľ ide o služby Google doposiaľ len neobsahové údaje, a z viacerých účtov služby Facebook boli poskytnuté obsahové údaje len k jednému účtu,“ uviedol Žilinka.

 

OČTK ROBIA VŠETKO POTREBNÉ PRE VYŠETRENIE ATENTÁTU NA PREMIÉRA V súvislosti s vyšetrovaním vražedného útoku na predsedu...

Posted by Maroš Žilinka - generálny prokurátor SR on Wednesday, August 14, 2024

Žilinka tiež apeloval na médiá a politikov, aby nevyvíjali tlak na OČTK a nešírili nepravdivý obraz o ich činnosti. Uistil, že orgány činné v trestnom konaní sú si plne vedomé svojich kompetencií a zodpovednosti a pracujú na riešení prípadu s maximálnym úsilím.

Viac o téme: AtentátRobert FicoMaroš Žilinka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu