Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Polícia v TOMTO kraji odhalila viacerých vodičov pod vplyvom drog

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/Polícia SR - Košický kraj)

KOŠICE - Policajti v Košickom kraji v uplynulom týždni odhalili v Michalovskom okrese pomocou drogových orientačných testov prítomnosť omamných látok u piatich vodičov. Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Košiciach Jana Mésarová, dvoch vodičov policajti zastavili a kontrolovali v obci Laškovce a troch na Partizánskej ulici v Michalovciach.

Polícia v TOMTO kraji
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Košický kraj)

"Traja z vodičov pri sebe prechovávali aj bielu kryštalickú látku, respektíve zelenú sušinu. Zaistené látky boli zaslané na expertízne skúmanie. Všetkým vodičom bol odobratý biologický materiál, na mieste zadržaný vodičský preukaz a v prípade zaistených podozrivých látok bolo začaté trestné stíhanie pre drogovú trestnú činnosť. Následne podľa výsledkov toxikologických vyšetrení a znaleckých skúmaní bude rozhodnuté o ďalšom postupe vo veci," uviedla Mésarová.

archívne video

Hádka vodičov v bratislavskom Ružinove (Zdroj: Tip čitateľa)

Polícia minulý týždeň svoju pozornosť vo zvýšenej miere podľa jej slov upriamila na vodičov motocyklov a odťahových vozidiel. Bolo zistených osem trestných činov a 23 účastníkov cestnej premávky malo v dychu alkohol.

6210 dychových skúšok

"Počas kontroly bolo vykonaných 6210 dychových skúšok. Pozitívne dychové skúšky boli u 16 vodičov, z nich desiati nafúkali do jedného promile a šiesti viac ako jedno promile. Dvaja vodiči motocyklov mali v dychu do jedného promile a jeden nad jedno promile. Dvaja jazdili bez ochrannej prilby. Nafúkali aj štyria cyklisti. Zistili sme 44 porušení na úseku sociálnej legislatívy, 25 porušení na úseku mýta, 56 porušení v súvislosti s meraním hmotnosti a rozmerov vozidiel. Až v 113 prípadoch bol technický stav vozidiel nevyhovujúci," priblížila hovorkyňa KR PZ.

Maximálnu povolenú rýchlosť prekročilo 516 vodičov a 61 vodičov nebolo pripútaných bezpečnostným pásom. "Celkovo sme zadržali 18 vodičských preukazov a odhalili osem trestných činov," doplnila Mésarová. V prípade jazdy pod vplyvom alkoholu nad jedno promile ide o trestný čin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Vodiči vozidiel a motocyklov, ktorí nafúkali viac ako jedno promile, boli umiestnení do cely policajného zaistenia a po vykonaní potrebných procesných úkonov obvinení z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Podľa Mésarovej im hrozí až jeden rok za mrežami.

Viac o téme: VodičiPolícia Drogy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu