Utorok17. september 2024, meniny má Olympia, Melisa, zajtra Eugénia

Predpoludním sa uskutoční výberové konanie na predsedu Špecializovaného trestného súdu

(Zdroj: TASR/Martin Baumann)

BRATISLAVA - V stredu predpoludním sa v priestoroch Ministerstva spravodlivosti (MS) SR uskutoční výberové konanie na predsedu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS). O pozíciu šéfa súdu sa uchádza jeho doterajší podpredseda Igor Králik a sudca ŠTS Michal Truban. Vyplýva to z informácií zverejnených na webe Ministerstva spravodlivosti SR.

Výberové konanie sa vykonáva formou pohovoru s uchádzačom. V prvej časti uchádzač prednesie vlastnú prezentáciu, spravidla v trvaní 15 minút. V druhej časti pohovoru členovia výberovej komisie kladú uchádzačovi otázky k samotnej prezentácii, ako aj k overeniu predpokladov a schopností zabezpečiť riadny výkon súdnictva a správy súdu.

archívne video

Na Špecializovaný trestný súd priviezli atentátnika Juraj Cintulu (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Výberovú komisiu tvoria Eduard Burda, František Mozner, Boris Tóth, Peter Farkaš a Rastislav Stieranka. Minister spravodlivosti si môže a nemusí z prípadných úspešných uchádzačov vybrať nového predsedu súdu. ŠTS od júna dočasne vedie jeho doterajší podpredseda Králik. Miesto predsedu súdu sa uvoľnilo po tom, čo sa Ján Hrubala vzdal funkcie.

Viac o téme: Výberové konanieSúd ŠTSMichal TrubanPredsedaIgor Králik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu