Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

V maskáčovom oblečení a bez dokladov: Mladého Slováka zadržali na ukrajinských hraniciach! Tvrdí, že zbieral huby

(Zdroj: Telegram/ДПСУ | Держприкордонслужба)

KYJEV - Ukrajinskí pohraničníci zadržali 300 metrov od štátnej hranice 29-ročného slovenského občana, ktorý sa podľa nich podieľal na nelegálnej preprave osôb cez hranicu. Podľa hraničnej stráže bol muž pritom už raz za prevádzačstvo na Ukrajine odsúdený.

Muža zadržali pri pokuse o nelegálne prekročenie hraníc na Slovensko približne 300 metrov od hranice v maskáčovom oblečení a bez dokladov. Pohraničnej stráži uviedol, že bol v lese zbierať huby, zadržaniu sa však aktívne bránil. Boli preto vo vzťahu k nemu podniknuté administratívne úkony a bol nahlásený Ukrajinskej bezpečnostnej službe (SBU), uvádza sa vo vyhlásení ukrajinskej pohraničnej stráže na platforme Telegram.

"Pohyb neznámej osoby pri štátnej hranici zaznamenali kamery pohraničníkov. Skupina vyslaná na vypátranie predpokladaného páchateľa našla v lese muža v maskovacom odeve. Nemal so sebou žiadne doklady a presviedčal strážcov zákona, že išiel do lesa na huby," uvádza správa pohraničnej stráže. 

Ukázalo sa, že ukrajinská pohraničná stráž Slováka zadržala už v roku 2022, keď sa cez ukrajinskú hranicu pokúsil nelegálne prepašovať dve osoby. V marci tohto roka bol za to odsúdený na päť rokov väzenia s dvojročným podmienečným odkladom.

Viac o téme: UkrajinaSlovákHranice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu