Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Deň otvorených dverí v Národnej rade: Brány sa aj tento rok tradične otvoria 1. septembra

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Brány budovy Národnej rady (NR) SR sa aj v tomto roku otvoria širokej verejnosti počas Dňa otvorených dverí (DOD). Naplánovaný je tradične na 1. septembra, v deň výročia prijatia Ústavy SR. Návštevníci si budú môcť v priestoroch budovy parlamentu a Bratislavského hradu pozrieť bežne neprístupné priestory. Uviedli to z odboru komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie NR SR.

archívne video

Koalícia predložila zákon o STVR, tvrdí že umožní lepšie hospodárenie i modernizáciu (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Okrem prehliadky parlamentu čaká na návštevníkov sprievodný program v areáli Bratislavského hradu, ktorý Kancelária NR SR pripravila v spolupráci s viacerými rezortmi. Priestory Západnej terasy Bratislavského hradu budú aj tento rok venované prezentácii poslaneckých klubov, kde sa návštevníci budú môcť stretnúť s poslancami NR SR. "Pri príležitosti 30. výročia uvedenia hlavnej budovy NR SR na hradnom vrchu do prevádzky pripravuje taktiež Parlamentný inštitút Kancelárie NR SR výstavu o sídle zákonodarného orgánu," priblížil odbor komunikácie.

Na Bratislavskom hrade si verejnosť bude môcť taktiež bezplatne pozrieť expozície Slovenského národného múzea a za bežných okolností nesprístupnené reprezentačné priestory Bratislavského hradu.

Viac o téme: DODNRSRParlament
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu