Utorok17. september 2024, meniny má Olympia, Melisa, zajtra Eugénia

Tragická sobota na cestách: Pri zrážke dvoch áut a autobusu sa zranili štyria ľudia!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

NIŽNÁ ŠEBASTOVÁ - Pri sobotňajšej (17.8.) zrážke dvoch áut a linkového trolejbusu sa v Nižnej Šebastovej, okres Prešov, zranili štyria ľudia. Z operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) informovali, že nehoda sa stala krátko pred 21.00 h.

archívne video

Dopravná nehoda v Bratislave, dodávka zrazila chodkyňu (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Operačný dôstojník KR HaZZ  doplnil, že nehoda sa stala na štátnej ceste I/18 na križovatke ulíc Herlianska a Vranovská.

"Na mieste zasahovali piati príslušníci s dvoma kusmi techniky. Zraneným poskytli prvú predlekársku pomoc a pomohli ich naložiť do vozidiel záchrannej zdravotnej služby, ktorá ich previezla na ďalšie ošetrenie do najbližších zdravotníckych zariadení. Následne zabezpečili havarované vozidlá proti vzniku požiaru a úniku prevádzkových kvapalín," uviedol.

Vedúci oddelenia komunikácie a prevencie Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Štefan Pecuch spresnil, že všetci štyria účastníci dopravnej nehody utrpeli ľahké zranenia. Dychové skúšky u vodičov vozidiel boli negatívne. "Okolnosti a príčiny vzniku nehody, ako aj miera zavinenia sú predmetom objasňovania," dodal.

Tragédia v Košiciach

Cyklista neprežil zrážku s osobným autom. Nehodu, ktorá sa stala v sobotu (17.8.) krátko pred 19.00 h v Košiciach, vyšetruje polícia. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa z Košíc Lenka Ivanová. Z doterajších zistení vyplýva, že vodič, ktorý viedol osobné motorové vozidlo po ceste Ku hájovni v smere od mestskej časti Myslava na Girbeš, približne 360 metrov od telekomunikačného vysielača prešiel do ľavej časti vozovky, kde sa zrazil s protiidúcim cyklistom.Šofér podľa hovorkyne pravdepodobne porušil pri jazde povinnosť jazdiť vpravo. Cyklistu po zrážke previezli do nemocnice, tam však zraneniam podľahol.

 

VČERAJŠIA ZRÁŽKA CYKLISTU A VOZIDLA V KOŠICIACH SKONČILA TRAGICKY 📌Uplynulý deň krátko pred 18.30 hod. došlo v...

Posted by Polícia SR - Košický kraj on Saturday, August 17, 2024

Počas dokumentovania dopravnej nehody vodiča vozidla podrobili dychovej skúške, tá prítomnosť alkoholu v jeho dychu nepotvrdila."Vzhľadom na rozsah zranení sa cyklista dychovej skúške na mieste dopravnej nehody nepodrobil, a v nemocnici mu bol odobratý biologický materiál," dodala Ivanová.

Čo presne sa na mieste tragickej zrážky stalo a presná miera zavinenia účastníkov dopravnej nehody je predmetom ďalšieho vyšetrovania. Zároveň bolo v tejto súvislosti začaté trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia.

Viac o téme: ZrážkaDopravná nehodaHaZZNižná Šebastová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu