Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Muž s celoživotným zákazom šoférovať nafúkal za volantom tri promile, podobný prípad sa stal aj v Bratislave

(Zdroj: Facebook/Polícia SR - Prešovský kraj)

KKOŠICE - V cele policajného zaistenia skončil muž, ktorého policajti zastavili v obci Strážne v okrese Trebišov. Jazdil napriek zákazu viesť motorové vozidlá a v dychu mal viac ako tri promile. Informovala o tom košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Policajti spozorovali osobné auto vo štvrtok (15. 8.) okolo 22.00 h. "Vďaka vynikajúcej miestnej a osobnej znalosti však vedeli, že vodič, ktorý na tomto vozidle jazdí, má uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá, no ten však nerešpektuje," uviedla.

archívne video

Alkohol za volantom v Bratislavskom kraji (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj )

Vozidlo následne zastavili. Vodič predložil iba občiansky preukaz a povedal, že vodičský preukaz si zabudol doma. "Vedomosť policajtov sa však následnou lustráciou v informačných systémoch Ministerstva vnútra SR potvrdila, pretože vodič má až na doživotie uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá všetkých druhov. Počas kontroly vodič navyše javil aj známky požitia návykových látok," dodala s tým, že v dychu mu namerali 3,06 promile alkoholu. Po vykonaní potrebných procesných úkonov ho podľa Ivanovej neminie obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia.

Muž šoféroval pod vplyvom alkoholu popri zákaze viesť motorové vozidlá

Polícia obvinila 56-ročného Dušana J. z Bratislavy z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky v súbehu s trestným činom marenia výkonu úradného rozhodnutia. Vo štvrtok (15. 8.) mu v bratislavskej Petržalke namerala 2,81 promile. Muž mal pri tom tiež zákaz viesť motorové vozidlá. TASR o tom informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff. "Muž sa uvedeného dopustil aj napriek tomu, že má uložený právoplatný trest zákazu viesť motorové vozidlá akéhokoľvek druhu po dobu 24 mesiacov zo strany Mestského súdu v Bratislave," priblížil hovorca. Obvinený bol podľa neho umiestnený v cele policajného zaistenia. "Vec sa realizuje v takzvanom superrýchlom konaní," doplnil.

Viac o téme: AlkoholPolícia Zákaz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu