Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Leteckí záchranári pomáhali 34-ročnému pilčíkovi: Padajúci strom ho zasiahol do hlavy

(Zdroj: Facebook/Horská záchranná služba)

PODHRADIE - Leteckí záchranári zachraňovali v oblasti Panskej javoriny neďaleko obce Podhradie v okrese Topoľčany 34-ročného muža. Lesného robotníka počas manipulácie s drevom zasiahol padajúci strom priamo do hlavy, informovala letecká záchranná služba Air - Transport Europe.

Do ťažko dostupného lesného terénu bol vyslaný záchranársky vrtuľník z Trenčína. Po lokalizácii presného miesta nešťastia priamo z paluby bola lekárka pomocou navijaka vysadená do terénu na najbližšie vhodné miesto. K pacientovi sa ďalej presunula pozemným vozidlom. Pilčík bol bezprostredne po zasiahnutí stromom krátkodobo v bezvedomí, utrpel vážny úraz hlavy s podozrením na vnútorné krvácanie.

archívne video

Horskí a leteckí záchranári pomáhali 14-ročnému chlapcovi, chcel sám vystúpiť na Rysy (Zdroj: Horská záchranná služba)

Lekárka mužovi poskytla neodkladné zdravotné ošetrenie, liečbu a v spolupráci s prítomnými svedkami bol pacient prenesený na najbližšie vhodné miesto na vyzdvihnutie lanovou technikou. Počas medzipristátia záchranári pacienta preložili na palubu a s vážnym úrazom hlavy ho letecky transportovali na ďalšie vyšetrenie do Fakultnej nemocnice v Nitre.

Viac o téme: PilčíkVrtuľník Podhradie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu