Utorok17. september 2024, meniny má Olympia, Melisa, zajtra Eugénia

Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou nariadil VšZP predloženie ozdravného plánu

(Zdroj: TASR - Pavol Zachar)

BRATISLAVA - Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS) nariadil štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovni (VšZP) predloženie ozdravného plánu. Potvrdila to hovorkyňa úradu Monika Beťková.

"ÚDZS v stredu (14. 8.) vydal a doručil VšZP rozhodnutie o uložení povinnosti vypracovať a predložiť ozdravný plán na schválenie. Úrad týmto rozhodnutím určil VšZP lehotu na predloženie ozdravného plánu desať dní od právoplatnosti rozhodnutia," poznamenala.

archívne video

Ministerstvo zdravotníctva sa rozhodlo odvolať šéfa Všeobecnej zdravotnej poisťovne (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Štátna poisťovňa má v danom prípade právo podať voči rozhodnutiu rozklad do 15 dní odo dňa doručenia, respektíve oznámenia rozhodnutia. "V prípade, že VšZP takýto rozklad nepodá, respektíve sa práva na podanie rozkladu písomne vzdá, môže predložiť ozdravný plán prakticky okamžite, ale najneskôr vo vyššie uvedenej lehote desať dní od právoplatnosti rozhodnutia," vysvetlila hovorkyňa.

Štátna poisťovňa ku koncu júna dosiahla stratu 49,1 milióna eur

Úrad začiatkom augusta informoval o začatí správneho konania v súvislosti s uložením povinnosti VšZP predložiť na schválenie ozdravný plán. Poukázal na to, že k tomu, že sú splnené zákonné podmienky na nariadenie ozdravného plánu, dospel na základe vyhodnotenia aktuálnej finančnej kondície z predložených výkazov. Štátna poisťovňa ku koncu júna dosiahla stratu 49,1 milióna eur.

Viac o téme: Všeobecná zdravotná poisťovňaÚrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťouOzdravný plán
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu