Streda11. september 2024, meniny má Bystrík, zajtra Mária, Mia

Prípad najhľadanejšieho Slováka, ktorého zatkli na Belize: Slovensko so žiadosťou o vydanie čaká!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: minv.sk, belizenews)

BRATISLAVA - Najhľadanejšieho Slováka Ladislava Liptáka podľa informácií topky.sk zadržali pred viac ako dvomi týždňami na Belize v súvislosti s protidrogovou akciou. Slovensko stále nekoná. O vydanie Ladislava úrady stále nežiadali.

Najhľadanejšieho Slováka Ladislava Liptáka, na ktorého je vydaný európsky zatykač, zadržali ešte 30. júla 2024 približne o 18:30 na Belize. Miestna polícia v tom čase vykonávala rozsiahlu operáciu na ulici Geaorge Price Drive v meste Dangriga. Počas razie sa im podarilo prehľadať tri podozrivé objekty v ktorých našli viac ako 200kg marihuany a 170g kokaínu. Počas zásahu polícia zadržala štyroch ľudí. Traja z nich sú občania Belize a jeden z nich bol spomínaný nahľadanejší Slovák. 

Na Ladislava Liptáka bol vydaný Európsky zatykač v súvislosti s drogovým záťahom známym aj pod názvom Veža ešte v roku 2020. Ladislav sa od tej doby vyhýba spravodlivosti a skrýva sa. Pred spravodlivosťou úspešne unikol na Belize.

Prípad najhľadanejšieho Slováka, ktorého
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: minv.sk)

Slovensko ešte nežiadalo o vydanie Ladislava 

Zdá sa, že na Belize ešte nejakú dobu pobudne. Podľa našich informácií totiž Slovenská republika ešte stále nežiadala o jeho vydanie. "Ministerstvo spravodlivosti SR a príslušný súd, ktorý vydal medzinárodný zatýkací rozkaz, boli zo strany Národnej ústredne Interpol Bratislava informované o zadržaní L. Liptáka v Belize. Ministerstvo spravodlivosti SR doposiaľ nežiadalo o jeho vydanie," informovalo nás tlačové oddelenie Ministerstva spravodlivosti Slovenskej republiky.

O jeho vydanie musí požiadať súd. "V zmysle §489 zákona č. 301/2005 Trestný poriadok v znení neskorších predpisov ministerstvo môže vyžiadať obvineného z cudziny až na žiadosť súdu, ktorý vydal zatýkací rozkaz. Žiadosť príslušného súdu nebola k dnešnému dňu ministerstvu doručená," dodalo tlačové oddelenie ministerstva.

Viac o téme: SlovákBelizeLadislav Lipták
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu