Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Ministerstvo zdravotníctva zverejnilo prvé špecializácie nového zoznamu ambulantných výkonov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR zverejnilo prvé špecializácie nového zoznamu zdravotných výkonov pre ambulantných lekárov. Ide o odbory geriatria, interná medicína, neurológia a pneumoftizeológia, ktoré sú zapojené do pilotného programu zavádzania nového zoznamu zdravotných výkonov. Informoval o tom komunikačný odbor MZ SR.

"Rezort pokračuje v príprave ďalších zoznamov zdravotných výkonov, ktoré budú postupne zverejňované na stránke ministerstva," doplnilo ministerstvo. Nový katalóg ambulantných výkonov by mohol podľa rezortu v pilotnej fáze fungovať od októbra a v plnej prevádzke od roku 2027.

Pôvodne sa mal v pilotnej fáze spustiť od 1. júla a následne pre všetky odbornosti od 1. januára 2025. Zväz ambulantných poskytovateľov jeho odsun skritizoval. Asociácia súkromných lekárov SR ho, naopak, víta, avšak nie až do roku 2027. Na potrebu prepracovania katalógu upozorňoval Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou ešte vlani. Na prijatie nového katalógu apelovali aj zástupcovia ambulantného sektora.

Viac o téme: AmbulanciaLekáriMinisterstvo zdravotníctva
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu